Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Ντερμπι προγνωστικων

greece super leagueΜια αναμέτρηση από τα ''παλιά'' με δυο ομάδες που πλέον έχουν εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό προφίλ και εν μέρει και δυνατότητες.

Η γηπεδούχος προέρχεται από ήττα μετά από ένα καλό σερί χωρίς όμως να δικαιολογεί τις επιτυχίες της με πειστικές εμφανίσεις. Η αποτελεσματικότητα της ήταν το κυρίαρχο στοιχείο που την συνόδευε μέχρι την προηγούμενη έξοδο στο Περιστέρι και η αλλαγή στην τακτική όπου προέχει πλέον ο έλεγχος και η όσο το δυνατόν καλή αμυντική οργάνωση.

Το δεύτερο σημείο είναι στα υπέρ και της νέας τεχνικής ηγεσίας που κατόρθωσε να αλλάξει το παίζουμε χαρούμενα στυλ με κάτι ποιο ορθολογικό και κυρίως να κρύψει τις αδυναμίες που έχει η ομάδα και εστιάζονται σε θέματα σωματοδύναμης και κόντρας σώμα με σώμα όπως και γενικώς στο ''ψηλό παιγνίδι''.

Αποφεύγουν να δίνουν φάουλ κοντά στην περιοχή τους και αμύνονται σε πολύ κλειστούς χώρους με συνέπεια να τα καταφέρνουν μεν αρκετά καλά σε αυτόν τον τομέα αλλά να μην έχουν αντεπιθέσεις ανοικτού χώρου.

Ο Ολυμπιακός τακτικά είναι ποιο ισχυρός αφού μπορεί να περιορίζεις τις κινήσεις του αντιπάλου του κάνοντας επιθετική άμυνα ακόμη και στο απέναντι μισό του γηπέδου ενώ στις αντεπιθέσεις έχει σημαντική υπεροπλία έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου του εντός χώρας.

Σημαντικός τομέας για τους φιλοξενούμενους είναι και το θέμα των στατικών φάσεων εκεί όπου έχουν από τα υψηλότερα και ικανότερα σύνολα όχι μόνο εντός χώρας αλλά και για επόμενο επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός δεν ''καίγεται'' για... περισσοτερα...

www.arxondasbet.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου