Τρίτη 17 Μαΐου 2016

olympiakos - aek: mia kali eykeria



Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Μια καλή ευκαιρία

Ολυμπιακός – ΑΕΚ, greek cupΣτην ιστορία θα περάσει αυτός ο τελικός μετά και την εξέλιξη που είχε η υπόθεση ορισμός ημερομηνίας με όλη την τιμή να πηγαίνει στον ηγέτη της πολιτικής που μας κατσικώθηκε προερχόμενος από ένα νησί του Ιουνίου.

Η πλευρά των ερυθρόλευκων είναι στην αναμονή και στην πρίζα εδώ και έναν μήνα όπου αλλάζουν συνεχώς τα πλάνα και τα σχέδια όχι μόνο των παικτών αλλά γενικώς όλων αφού μεταφέρεται ο σχεδιασμός της ομάδας κάθε τόσο.

stixima

Αυτές οι αλλαγές προβλημάτισαν και εκνεύρισαν την συγκεκριμένη πλευρά και ειδικότερα τους παίκτες που έδειξαν την δυσαρέσκεια τους μέσω των ΜΜΕ. Είναι μια παράμετρος που θα μετρήσει στην εξέλιξη της αναμέτρησης και ίσως κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα..
Ο θυμός και η ένταση είτε θα μετατραπεί σε ενέργεια και θα αποτελέσει κινητήριο δύναμη και επιπλέον θέμα για την άλλη πλευρά, όμως μπορεί και να τους δημιουργήσει ζητήματα, κυρίως γιατί έχουν μια σχετική έλλειψη ρυθμού αφού έχουν να αγωνιστούν σε επίσημο ματς 1 μήνα.

Βέβαια τα βασικά δεδομένα των ομάδων δεν αλλάζουν και μερικά από αυτά φάνηκαν και στο φιλικό με τον Αστέρα όπου οι ερυθρόλευκοι παρά το ότι είναι τέλος σεζόν και είναι στην αναμονή για διακοπές έχουν υψηλό δείκτη φυσικής κατάστασης όπως και παραγωγικότητας.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αναβάλλει την συνάντηση και τελικά πέτυχε εν μέρει το να μην βγει χαμένη αφού θα διεκδικήσει την νέα ημερομηνία του αγώνα με τον Πανιώνιο στην ποιο βολική για αυτήν ημερομηνία.

Ο αγώνας του Κυπέλου είναι κομβικής σημασίας καθώς έρχεται σε μια περίοδο όπου αγωνιστικά έχουν θέματα να αντιμετωπίσουν και να βρούνε λύσεις και που μεγαλώνουν και λόγω φόρμας και λόγω απουσιών.

Η αγωνιστική εικόνα στην Τούμπα ήταν εντελώς αρνητική και δεν ήταν μακριά από αυτήν των τελευταίων αγωνιστικών στο πρωτάθλημα. Απλά επί Πογιέτ υπήρχαν αποτελέσματα και μέσω τακτικής κυρίως κατάφερνε ο κόουτς να κρύβει τα ''σκουπίδια''.

Με κόουτς τώρα τον Στελάρα οι προσδοκίες δεν ξέρω που ακριβώς βρίσκονται εντός ομάδας, είναι όμως ηλίου φαεινότερο πως δύσκολα θα έχουν αποτέλεσμα στο διπλό μέτωπο που καλούνται να ανταπεξέλθουν. Και το αποτέλεσμα του τελικού θα μετρήσει και στην άλλη διοργάνωση.

Το ότι ο αγώνας γίνεται στο ΟΑΚΑ και χωρίς οπαδούς είναι βασικό μείον για τους ουσιαστικά γηπεδούχους που χωρίς την εξέδρα θα έχουν ένα ακόμη μείον ειδικά τις στιγμές της πίεσης που δεν θα είναι και λίγες.

Για τον Ολυμπιακό δεν είναι πρόβλημα καθώς έτσι και αλλιώς εκτός έδρας θα ήταν και σε ένα γήπεδο και απέναντι σε μια ομάδα με την οποία έχουν αγωνιστικά προηγούμενα αυτό αποτελεί επιπλέον κίνητρο.

Η τωρινή αναμέτρηση έχει κατ εκτίμηση μου περισσότερα κοινά στοιχεία από αυτήν της περιόδου 2007-08 παρά με οποιαδήποτε άλλη.

Τότε ο Ολυμπιακός είχε να παίξει στην κυριολεξία εκτός έδρας αφού ο τελικός ήταν στο Καυταντζόγλειο απέναντι στον αρκετά ισχυρό για τα δεδομένα της εποχής Άρη, ματς όπου τα προγνωστικά ήθελαν τους κίτρινους (πολύ) κοντά στον τίτλο, αφού πέραν της δυναμικής τους στον πάγκο υπήρχε και ο Μπάγεβιτς, ενώ είχαν και την στήριξη όλης της πόλης.

Τελικό αποτέλεσμα 2-0 υπέρ Ολυμπιακού με το σκορ να αδικεί την συνολική προσπάθεια των ερυθρόλευκων.

Η εκτίμηση μου είναι πως στο ματς αυτό θα αποδοθεί η αγωνιστική δικαιοσύνη που έλειψε στον αγώνα πρωταθλήματος, στο ίδιο γήπεδο και ο Ολυμπιακός θα επικρατήσει ίσως και με διαφορά στο σκορ.

Με τις αποδόσεις που προσφέρεται πάντως ο άσσος η επιλογή του σημείου είναι στην κατηγορία του δώρου και έτσι θα αντιμετωπισθεί.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Home win (1.89) στον STOIXIMAN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου