Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

EURO 2016: Piacere di rivederti


Γερμανία – Ιταλία: Piacere di rivederti

euro 2016, Γερμανία – ΙταλίαΤην κατάλληλη ώρα φορμαρίστηκε η Γερμανική ομάδα και αν αυτό θεωρείται συγκυριακό γεγονός από μερικούς απλά δεν γνωρίζουν το ''άθλημα'' και κυρίως την νοοτροπία και την μεθοδικότητα των Ούνων που δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του.

Σαφώς έπαιξαν ρόλο οι αλλαγές και κυρίως αυτή της επίθεσης όπου η παραφωνία ήταν τέτοιου βεληνεκούς που ακόμη και ο περίεργος κόουτς δεν μπορούσε να στηρίξει και άλλο την εμμονή του να ξεκινάει βασικός ο ντολμάς και να μένει έξω ο κανονικός φορ.

...www.arxondasbet.com...


Αν μάλιστα δεν είχε και την μετριασμένη πλέον ιδέα να βάζει τον Μύλερ στα πλάγια και όχι όσο πιο κοντά γίνεται και κυρίως μέσα στο κουτί τότε όλα θα ήταν σε καλύτερη ..μοίρα. Βέβαια η δυναμική των Γερμανών απέχει με αυτή του πρόσφατου παρελθόντος και κυρίως αμυντικά όσο και ο Χούμελς να προσπαθεί δεν γίνεται να σουλουπώσει τις ''ζωγραφιές''των υπολοίπων. Και φυσικά χωρίς τον Νόιερ η τύχη τους θα ήταν διαφορετική όχι μόνο σε αυτό το ματς.

Οι Ιταλοί βασιζόμενοι στο σύνολο και στην εξαιρετική τους ομοιογένεια και συνοχή, δουλειά που οφείλεται κατά 100% στο κόουτς και την ομάδα του, έχουν όχι απλά τύχη και για αυτό το ματς, αλλά στην ουσία είναι η πλέον υπολογίσιμη δύναμη, αφού η εικόνα τους δεν μεταβάλλεται και η αποτελεσματικότητα τους είναι σε υψηλότατο επίπεδο.

Το ότι δεν είχαν παίκτες με μεγάλη αναγνωρισιμότητα δεν λέει κάτι καθώς ήδη έχουν ανέβει οι μετοχές όλων και όχι άδικα καθώς αρκετοί διακρίνονται και σε ατομικό επίπεδο χωρίς πάντως να στερούν τίποτα από την δυναμική του συνόλου. Γεγονός που κάνει τους προπονητές όλου του πλανήτη να τους έχουν ήδη ''σταμπάρει'' όσους τουλάχιστον δεν τους ήξεραν καλά.

Το πλάνο των ομάδων δύσκολα αλλάζει και λογικά δεν θα γίνει κάτι διαφορετικό από τι μέχρι τώρα. Οι Γερμανοί ναι μεν παίζουν άμυνα, επιθετικής φύσης πάντα, αλλά λόγω DNA είναι αδύνατον να παραδώσουν τα σκήπτρα και τον έλεγχο του αγώνα. Δεν έχουν και το υλικό και δεν έχουν προσαρμοσθεί και σε τέτοια τακτική για να το κάνουν, που και να υπήρχε η πρώτη δυνατότητα δεν θα το αποδεχόταν η ...λαϊκή γνώμη και γενικώς κανείς στην χώρα. Αυτοί πάνε για να κερδίσουν και μόνο για αυτό γιατί έτσι έχουν μάθει, να είναι ανταγωνιστικοί αλλά και επιτυχημένοι.

Οι Ιταλοί ξέρουν μέχρι που φθάνουν οι δυνατότητες τους και προσέχουν να κρύβουν με περισσή επιμέλεια τα μειονεκτήματα τους. Τόσο έντεχνα μάλιστα που στην ουσία μένουν οι εντυπώσεις από τα λίγα αλλά ουσιαστικά προτερήματα τους.

Το ίδιο θα επιδιώξουν να κάνουν και τώρα και στην ουσία να παγιδέψουν τους αντιπάλους τους όπως έκαναν με την Ισπανία που βασίστηκε στο δόγμα ''είμαστε καλύτεροι και θα σας κερδίσουμε οπωσδήποτε''.

Οι Γερμανοί είναι διαφορετικής εντελώς προσέγγισης, θα προσπαθήσουν να επιβληθούν με κάθε τρόπο, ακόμη και με δυναμική μέσα στο ματς, κάτι που οι Ίβηρες δεν το είχαν και δεν το έκαναν γιατί βασίστηκαν στα τεχνικά τους προσόντα.

Οι αποδόσεις είναι σαφώς ριγμένες και στην ουσία ''υποτιμούν''την μέχρι τώρα παρουσία και προσπάθεια των Ιταλών, έχω όμως και εγώ την ίδια γνώμη ότι το φαβορί είναι οι Γερμανοί και κυρίως η ομάδα που μπορεί να τελειώσει το ματς μέσα στον βασικό χρόνο, για αυτό και η απόφαση να υποστηρίξω την νίκη τους.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Home win (2.20) στην INTERWETTEN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου