Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

prognostika euro arxontas




Γαλλία – Ισλανδία: Répétition

euro 2016, Γαλλία – ΙσλανδίαΤο άγχος έκανε ξανά αισθητή την παρουσία του για αρκετή ώρα και ειδικά στο πρώτο μισάωρο στον αγώνα των ''πετεινών'' με τους συμπαθείς Ιρλανδούς, όμως όλα κύλισαν ομαλά στην εξέλιξη του αγώνα και λόγω της πετυχημένης παρέμβασης του Γαλλικού πάγκου και τελικά η διοργανώτρια χώρα είναι και σε αυτή την φάση και ξανά σε θέση φαβορί για να πάει και παρακάτω.

Τεχνική ομάδα ίσως η καλύτερη σε αυτό τον τομέα μετά και την έξοδο των Ισπανών, έχοντας όμως θέματα ψυχολογίας καθώς όσο προχωράνε και ανεβαίνει η πίεση λόγω των αναμφισβήτητων δυνατοτήτων τους αλλά του ότι είναι εντός χώρας, τόσο και παρουσιάζουν αρρυθμίες ειδικά όταν τους στραβώνει η ροή του αγώνα.


ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ...


Το ότι αρχικά είχαν αποτελέσματα που ήταν αντίθετα με την γενική τους εικόνα και ήρθαν με δυσκολία στην έκβαση τους, ήταν θεωρητικά στα θετικά τους, καθώς όλοι θεώρησαν ότι ''μεγαλώσανε'' μέσα από τις κάθε λογής δυσκολίες.

Η πορεία δεν έδειξε όμως κάτι τέτοιο και είναι τυχεροί καθώς βρέθηκαν να ''κυνηγάνε'' ομάδες χαμηλότερου βεληνεκούς από αυτούς και κυρίως λιγότερων δυνατοτήτων. Κανείς δεν είναι σε θέση να τοποθετηθεί με βεβαιότητα στην παρούσα φάση της διοργάνωσης ότι θα είχαν την ίδια αποτελεσματικότητα αν απέναντι τους είχαν παραδοσιακές δυνάμεις.

Εξαιρείται φυσικά η Brenglang που καλά έκανε και αποχώρησε μετά βαΐων και κλάδων από μια δικιά της αντίπαλο, γιατί αναμενόταν καταιγίδα σαν αυτές που ρίχνει όλο τον χρόνο στο νησί της.

Η Ισλανδία ζει το δικό της παραμύθι, όμως δεν χρωστάει τίποτα πουθενά και σε κανέναν, ούτε και έχει καμία υποχρέωση σε κάποια υπέρτατη δύναμη. Ότι κέρδισε μέχρι τώρα το κατάφερε κυριολεκτικά με το σπαθί της παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερα μαχητικό σύνολο, παίζοντας όχι και τόσο τεχνικό ποδόσφαιρο, είναι όμως μέσα στα πλαίσια που ενδιαφέρουν και έλκουν τον μέσο θεατή αφού η ομάδα έχει καλή ομοιογένεια, πασάρει σωστά και γρήγορα και χωρίς να διαθέτει παίκτες υψηλού βεληνεκούς διεκδικεί και συναγωνίζεται όποια ομάδα της τέθηκε αντίπαλος χωρίς καθόλου φόβο και με περίσσιο πάθος.

Στα πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά είναι και αυτά που αφορούν την παραγωγικότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα των ομάδων απ όπου βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα και δικαιολογούν δυνατότητες ή φανερώνουν αδυναμίες.

Η Γαλλική ομάδα παράγει ..ακατάπαυστα, έχοντας τον μεγαλύτερο αριθμό μέχρι τώρα, είτε βρίσκει κενούς χώρους είτε παίζει απέναντι σε πολύ οργανωμένες άμυνες, όπως κυρίως συμβαίνει. Ο δείκτης αποτελεσματικότητας όμως δεν είναι και τόσο θετικός αφού προϋποθέτει περίπου 6 προσπάθειες για ένα τέρμα υπέρ τους. Βέβαια οι αριθμοί εδώ δεν λένε την πλήρη αλήθεια καθώς τα δοκάρια των αντιπάλων ομάδων έχουν αναχαιτίσει 5 προσπάθειες τους.

Την ίδια ώρα η αντίπαλος τους έχει την ίδια καταγεγραμμένη αποτελεσματικότητα (6 τέρματα) έχοντας όμως σχεδόν το 1/3 των ευκαιριών σε σχέση με την Γαλλία. Δείκτης που τους φέρνει σε κορυφαία θέση και που είναι ιδιαίτερα υπολογίσιμος.

Ως εκ τούτου το 1.45 που συνόδευε την γηπεδούχο ομάδα όταν οι εταιρείες έβγαλαν τα προϊόντα τους στα ράφια είναι απόδοση για να την χρησιμοποιήσει ο Ολάντ μπας και καλύψει καμία ..τρύπα!

Δεν σημαίνει όμως ότι η βασική εκτίμηση είναι διαφορετική και ότι θα υπάρξει δραματική αλλαγή στο τελικό αποτέλεσμα. Οι book στηρίχθηκαν και στην προϊστορία όπου σε 10 επίσημες και φιλικές αναμετρήσεις η σούμα είναι 8-2-0 σε τελικά αποτελέσματα, με τα τελευταία 6 εξ αυτών να έχουν διεξαχθεί από το 1990 και μετά να είναι 5/1/0 επιτυχημένα για τους Γάλλους με όλα τα νικηφόρα (5/5) Over 2.5 και έχοντας σκοράρει σε όλα (και στα 6 ματς) και οι δυο ομάδες.

Η εκτίμηση μου είναι πως θα συνεχίσει η..ιστορία σε ότι αφορά τον συνδυασμό νίκης του φαβορί με σύνολο τερμάτων πάνω από 1.5 που είναι και η επιλογή μου.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Home win & Over 1.5 goal (1.85) στον STOIXIMAN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου