Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

stoixima europa league: Oi Ellinikes omades

Μυθικές ιστορίες.. Πέμπτης: Η Ελλάδα στην Ευρώπη

europa league προγνωστικαΤο κλωτσοσκούφι κράτησε ψηλά το ενδιαφέρον τις προηγούμενες ημέρες και η συνέχεια με την δεύτερη στην σειρά αξιολόγησης ευρωπαϊκή διοργάνωση διεκδικεί να μην χαμηλώσει την ένταση και τις συγκινήσεις. Στο πρώτο μέρος θα έχουν την τιμητική τους οι εκπρόσωποι της χώρας και έπεται η συνέχεια..

΄΄Ολυμπιακός – Αστάνα: Επιστροφή των..δανεικών΄΄
Στα καθ υμάς και για να μπαίνουμε από τα ρηχά..σχετικά στα ποιο βαθιά ξεκινάμε την βόλτα μας από το Φάληρο όπου τα παιδιά του Πειραιά μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με ότι τραγούδησε η αλησμόνητη Μελίνα θα προσπαθήσουν όμως να ρεφάρουν την μέγιστη και εν πολλοίς και ..άδικη γκέλα τους της προηγούμενης αγωνιστικής από τους αδελφούς Κύπριους...


Εν ολίγοις στην αναμέτρηση αυτή το φαβορί είναι δεδομένο και επειδή την κρυάδα την πήρανε οι μεν, το λιγότερο που θα παρουσιάσουν οι γηπεδούχοι είναι σοβαρότητα και καθόλου εφησυχασμό μιας και υπολείπονται βαθμολογικά πλέον των αντιπάλων τους... Η ομάδα από το ΄΄εξωτικό΄΄ Καζακστάν μπορεί να προηγείται στο δικό της πρωτάθλημα όμως στα πρόσφατα ντέρμπι έχει ήδη δύο ήττες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της είναι ομάδα που σκοράρει μεν τις νίκες της όμως δεν τις εξασφαλίζει λόγω γενικής υπεροχής καθώς στα μετόπισθεν χωλαίνει.

Ο Ολυμπιακός είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και το κυριότερο είναι ότι ανεβάζει το βαθμό συνοχής του με αποτέλεσμα στα μετόπισθεν που έτσι και αλλιώς δεχόταν ελάχιστες φάσεις να μην σκοράρουν πλέον οι αντίπαλοι του με 1-2 φάσεις. Δεν θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές και η προσθήκη Φορτούνη δίνει περισσότερη ισχύ με δεδομένο ότι πλέον είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Την Αστάνα ο ΑΠΟΕΛ την κέρδισε με 2-1 και μιας και υπάρχει δεδομένη εικόνα δυνατοτήτων του νικητή εκείνου του ματς, το να τελειώσει ο αγώνας στο Φάληρο με νικητή τον Ολυμπιακό και με διαφορά πάνω από τέρμα δεν θα είναι είδηση.

Σύμφωνα με τις αποδόσεις οι εταιρείες υποστηρίζουν μεν τον άσσο αλλά δεν βγάζουν άκρη με το τι θα γίνει στο θέμα του συνόλου των τερμάτων. Η εκτίμηση μου είναι πως οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν νικηφόρα για τρίτο συνεχόμενο ματς και επιπλέον...αναίμακτα!

Home win & clean sheet (1.97) Stoiximan

΄΄Καραμπάκ – ΠΑΟΚ: Από τις ενδείξεις στις αποδείξεις΄΄
Στο μακρινό Αζερμπαϊτζάν θα ταξιδέψει ο ΠΑΟΚ και δεν θα είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την χώρα αφού εκεί εδρεύει και η περίφημη Γκαμπάλα, που την θυμούνται τόσο οι Θεσσαλονικείς όσο και οι πράσινοι της Αθήνας.

Η αναμέτρηση θα γίνει στο Τοφίκ Μπεχράμοφ το εθνικό στάδιο της χώρας στην πρωτεύουσα Μπακού, γήπεδο που το γνωρίζουν οι επισκέπτες. Η Καραμπάκ δεν είναι ομάδα της πρωτεύουσας χρησιμοποιεί όμως το μεγάλο γήπεδο (35χιλ) για τα ευρωπαϊκά ματς, ενώ τα προηγούμενα χρόνια το είχε και σαν έδρα για το πρωτάθλημα.

Είναι ομάδα με αρκετή πείρα τα τελευταία χρόνια σε προκριματικά του CL και με ματς και στο Europa αλλά φυσικά δεν διαθέτει μεγάλη ιστορία. Επίσης έχει πάρει τον τίτλο στην χώρα της τα τρία τελευταία χρόνια κάτι που επίσης μετράει στα θέματα ψυχολογίας.

Η φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ απαρτίζεται από αρκετούς παίκτες που προέρχονται από ομάδες που έπαιζαν σε βόρειες χώρες και με τα καιρικά φαινόμενα δεν θα έχουν κανένα θέμα ούτε και με τα μεγάλα ταξίδια. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι δεδομένο και αφορά την αποτελεσματικότητα όπως και την αναχαίτιση στο...πήγαινε έλα.

Τους λείπει όχι τόσο ο μεγάλος σκόρερ όσο γενικώς οι.. σκόρερς κυρίως από τους παίκτες κέντρου όπως και οι αμυντικοί που να έχουν αποτέλεσμα στην βασική τους δουλειά. Κατά παρέκκλιση των δεδομένων τους σκοράρουν στα ευρωπαϊκά ματς που κάνουν φάσεις με το σταγονόμετρο παρά στου ελληνικού πρωταθλήματος.

Και εν μέρει αυτό συμβαίνει γιατί στα μεν μπαίνουν ως outsider και με ελάχιστο άγχος ενώ στα άλλα μέχρι τώρα ως φαβορί κάτι που τους βραχυκυκλώνει. Σαν φαβορί όμως θα πάνε και στο Μπακού και αυτό δεν είναι και τόσο καλό αν και δεν είναι ΄΄τα πάντα όλα΄΄..ίδια!

Μοιρασμένες οι πιθανότητες μεταξύ επιτυχίας και μη και σύμφωνα με τις αποδόσεις το 2πλο του 3.20 είναι άκρως..δελεαστικό και η Δ.Ε στα επίπεδα του 1.80 μια ακόμη καλύτερη στοιχηματική περίπτωση.

Το πρώτο ζητούμενο όμως κατ εκτίμηση μου ΄΄δεν υπάρχει΄΄ καθώς αγωνιστικά έχουν θέματα οι αετοί και θα ξεπροβάλλουν μαζεμένα τώρα που αρχίζουν τα ζόρια και τα συνεχόμενα ματς με ομάδες πιο..ζόρικες από αυτές που έχουν μέχρι τώρα αντιμετωπίσει, για αυτό και η προτίμηση μου είναι στα τέρματα της αναμέτρησης, που μπορούν να συμμετέχουν αλλά να μην τους φθάσει τελικά για να πανηγυρίσουν.

Total goal 2-3 (2.00) Sportingbet

΄΄Σταντάρ Λιέγης – Παναθηναϊκός: Συνήθεια ετών΄΄
Γνωστοί από τα παλιά και μάλιστα όχι και τόσο μακρινά χρόνια, οι δυο αντίπαλοι. Όταν και οι δυο ομάδες είχαν καλύτερες παρουσίες στο Europa που μεταφράζεται στο έκαναν αν όχι..πορείες, τουλάχιστον έπαιρναν κάποια σημαντικά μεμονωμένα αποτελέσματα.

Έκτοτε και οι δυο πήραν τον κατήφορο και η μοίρα τους έφερε να ανταμώσουν ξανά σε μια περίοδο που και δεν χαρακτηρίζεται από τις πλέον θετικές. Οι Βέλγοι έχουν δύο συνεχόμενες αποτυχίες και μετά την ήττα (0-1) στο ντέρμπι με την Άντερλεχτ ακολούθησε εκτός έδρας το 3-3 με την Κορτράικ αποτελέσματα που τους σκάλωσαν στην μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Θα πρέπει όμως να επισημανθεί πως σύμφωνα με την εικόνα που είχαν και στα δυο ματς ήταν μεν αναποτελεσματικοί αφού δεν κέρδισαν ανέδειξαν όμως καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο με το πρόσφατο παρελθόν τους και σε συνάρτηση με το ότι έχουν σημαντικές επιστροφές θεωρούν ότι η εξέλιξη τους θα είναι ακόμη ποιο θετική.

Οι πράσινοι έχασαν ΄΄δικαιότατα΄΄ που έλεγε παλιότερα μια ψυχή από την Ξάνθη και στην ουσία δεν προβλημάτισαν γιατί δεν βρήκαν λύσεις αλλά για τον πανικό που τους έπιασε κυρίως στον πάγκο και που τον μετέδωσαν και μέσα στο τερέν, βάζοντας αμυντικούς για φορ και χαφ για μπακ.Ας φωνάζανε τον στρατηγό από την εξέδρα για ένα 15λεπτο, 2-3 κάθετες θα τις είχε βγάλει μόνος του και ας είναι ήδη στα 74!

Αυτός ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος από πέρυσι δεν σημαίνει όμως ότι του αρκεί για να επιστρέψει στις δόξες και τις ΄΄πορείες΄΄ των περασμένων 10ετιών. Περιορισμένου βεληνεκούς είναι το μεγαλύτερο μέρος του δυναμικού του και ειδικά στα ευρωπαϊκά ματς φαίνεται αμέσως η ποιότητα του ΄΄καλύτερου ρόστερ της τελευταίας 5ετίας΄΄.

Το ότι μπλοκάρουν μόλις κάτι τους πάει στραβά είναι το.. ρεζουμέ της ιστορίας και αυτή η παράμετρος που τους κάνει να μην αλλάζουν καλύτερο επίπεδο. Η δυναμική του συνόλου είναι δουλειά του κάθε κόουτς και εκεί πάλι υπάρχει έλλειψη καθώς ο Ιταλός αποδεικνύεται καλύτερος μόνο στην θεωρία και κυρίως στο πλασάρισμα στα ΜΜΕ.

Στην Ισπανία με την Θέλτα είχε καθαρό ρόλο outsider και έτσι αποφορτίστηκαν άπαντες ενώ και οι Ισπανοί τους υποτίμησαν. Βέβαια όταν στο τελευταίο 20λεπτο οι γηπεδούχοι έβαλαν τους 3 καλύτερους τους παίκτες ..σχεδόν έγειρε το γήπεδο, όμως μέχρι τότε θα μπορούσαν να είχαν κάνει οι φιλοξενούμενοι σκορ με διαφορά υπέρ τους.

Στο Βέλγιο δεν μπορεί η Σταντάρ να θεωρήσει εαυτόν φαβορί δυστυχώς για την φιλοξενούμενη ομάδα που έτσι θα έβρισκε μια σχετικά καλή ευκαιρία να κάνει κόντρες, παιγνίδι που μπορεί να αξιοποιήσει με σχετική επιτυχία κυρίως με ομάδες τέτοιου βεληνεκούς.

Τώρα μάλλον πάμε για ματς .. ευρωπαϊκών προδιαγραφών και ο συγκεκριμένος Παναθηναϊκός δεν πείθει ότι αντέχει να ανταπεξέλθει. Επειδή και οι δυο άμυνες δεν είναι από αυτές που τις διαβάζουν και τις παρουσιάζουν στα σεμινάρια η περίπτωση των 2-3 τερμάτων έχει αρκετές πιθανότητες και λογικά καλύπτει το ματς όμως η επιλογή μου θα είναι υπέρ των γηπεδούχων που μαζί με όλα τα θεωρητικά έχουν και μια πρόσφατη προϊστορία με 3 νίκες και μια ισοπαλία υπέρ τους.

Home win (2.40) Interwetten

Η ομάδα του ArxondasBet.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου