Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Mythikes istories ..Eurwligkas

Μυθικές ιστορίες ..Ευρωλίγκας: Γιορτή ή επιτάφιος?

euroleagueΑργεί η Μεγάλη Παρασκευή, όμως στην σημερινή νύχτα σε Ελλάδα και Ισπανία λίγο πριν τα μεσάνυχτα θα υπάρχουν χαρές, πανηγύρια, μουρμούρα και προβλήματα. Η συγκεκριμένη τετράδα είχε την τιμητική της και την Τετάρτη με άλλο όμως ζευγάρωμα, ενώ το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στις εσωτερικές μονομαχίες.

΄΄Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Οι συγκυρίες είναι για διπλό΄΄

Κατώτερη των περιστάσεων η ομάδα από την Καταλωνία στο ΣΕΦ, έχασε το ματς παλεύοντας στην ουσία σε όλη την διάρκεια του να καλύψει τα κενά της και τελικά κατάφερε να έχει μια διαφορά που δεν της είναι απαγορευτική εάν και εφ όσον όλα κριθούν σε τέτοιες λεπτομέρειες...

Ο Μπαρτζώκας ήξερε καλά το πως λειτουργεί ο αντίπαλος του προσπάθησε με τα λιγοστά όπλα που του απέμειναν να μείνει κοντά στο σκορ όμως αυτό κυρίως συνέβη λόγω αστοχίας των απέναντι παρά των ικανοτήτων της ομάδας του.

Οι απουσίες εξακολουθούν να υπάρχουν και απέναντι στην φορμαρισμένη Ρεάλ οι πιθανότητες για επικράτηση σαφώς και δεν συγκλίνουν υπέρ τους πόσο μάλιστα όταν ο αντίπαλος έχει την πολυτέλεια του βάθους στο ρόστερ και της εμφάνισης παικτών που μπορούν να κρίνουν και από μόνοι τους ένα ματς, ακόμη και μέσα στην έδρα του αντιπάλου.

Ρυθμιστής του αγώνα και πριν το ξεκίνημα του είναι η ομάδα της Μαδρίτης που αδικείται αμυντικά από τα σκορ των αναμετρήσεων που έχει δώσει καθώς έχει προσθέσει και ζωντάνια και διάθεση σε αυτόν τον τομέα χωρίς πάντως ποτέ να ελαττώσει το βασικό της προσόν που είναι το σκοράρισμα και γενικώς το πολύ υψηλό τέμπο.

Στην παρούσα φάση υπάρχει δεδομένη απόκλιση δυνατοτήτων και λόγων συγκυριών και λόγω φόρμας με τους επισκέπτες να έχουν όλα τα φόντα και τα προσόντα να δικαιολογήσουν τον ρόλο τους σαν φαβορί και να το επιβεβαιώσουν, εύκολα δύσκολα καμιά σημασία δεν έχει.

Away win (1.75) Sportingbet

΄΄Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Outsider με ρόλο φαβορί΄΄

Εξαιρετική εμφάνιση είχαν οι πράσινοι στην Μαδρίτη όμως δεν την εξαργύρωσαν και τελικά επέστρεψαν με ήττα και πληγωμένοι λόγω της απώλειας του Γκίστ που πάντως γλίτωσε τα χειρότερα και δεν θα λείψει για καιρό.

Βέβαια για να λέγονται όλα επιθετικά ήταν καλός ο Παναθηναϊκός καθώς αμυντικά δέχθηκε ότι συνήθως βάζει η Ρεάλ και αυτά που έβαλε ήταν λόγω καλής βραδιάς παικτών σαν τον Φελντέιν και όχι βασιζόμενος σε πλάνα και σε σχέδια.

Κατανάλωσαν πολύ ενέργεια και λόγω περιορισμένου ρόστερ παίκτες σαν τον Παππά έπαιξαν πολύ παραπάνω απ ότι συνήθως με αποτέλεσμα απέναντι στον Ολυμπιακό να έχουν θέμα δυνάμεων στις θέσεις 1-2 αλλά πλέον και στο 4 όπου οι λύσεις ...αγνοούνται.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε τις απουσίες της αντιπάλου του και προσάρμοσε το ματς στις αδυναμίες της ισπανικής ομάδας παρουσιάζοντας αποτελεσματικότητα σε έναν τομέα που πάντα τον είχε αλλά μερικές φορές τον ..ξεχνούσε.

Η άμυνα είναι υπόθεση που στην ομάδα του Πειραιά αποκτά μέγιστη σημασία και δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλοι οι αντίπαλοι του χάνουν περίπου στο 20% του μέσου όρου της παραγωγικότητας τους.

Επιπλέον οι ερυθρόλευκοι έχουν ετοιμοπόλεμους περισσότερους παίκτες σαν τον ...Αγραβάνη που έχει μια ιδιαιτερότητα σε τέτοια ματς ερχόμενος από τον πάγκο. Σαφώς και έχουν και αυτοί θέματα να λύσουν όμως σύμφωνα με όσα.. μόνοι τους μαρτύρησαν...ο Γιάνγκ και..άλλοι προφυλάχθηκαν στο προηγούμενο ματς προκειμένου να είναι ποιο έτοιμοι στο ΟΑΚΑ.

Ο Αμερικανός δεν είναι βαρόμετρο, όμως εάν φτάσει στα επίπεδα του 70-80% των δυνατοτήτων του τότε ο Ολυμπιακός βάζει γερές βάσεις για πολύ περισσότερα πράγματα από το να διεκδικήσει νίκες στην έδρα του αιώνιου του αντιπάλου.

Και οι δυο ομάδες δείχνουν υψηλή παραγωγικότητα με σχεδόν 80 πόντους υπέρ τους σε κάθε ματς όμως το πρόγραμμα του ΠΑΟ δεν είχε καμία σχέση με αυτό του Ολυμπιακού. Έδρα καυτή και πλήρης από την μια, με τους γηπεδούχους να πρέπει να αποδείξουν στους αυτούς τους αλλά και στους αντιπάλους τους ότι μπορούνε να είναι όπως και στο παρελθόν σε ρόλο φαβορί.

Στην παρούσα φάση όμως θα πρέπει να κάνουν υπέρβαση καθώς υπάρχουν και τα προβλήματα των απουσιών που σαφώς μειώνουν την δυναμική τους αλλά και τα θέματα ψυχολογίας με τους επισκέπτες να προέρχονται από ένα σερί επιτυχιών απέναντι τους.

Αυτός ο Παναθηναϊκός που κουβαλάει μια μεγάλη ιστορία αλλά τώρα ξαναφτιάχνει την ομάδα χωρίς να έχει προς το παρόν τους παίκτες ηγέτες του παρελθόντος είναι δύσκολο να ανταποκριθεί σε ρόλο φαβορί παίζοντας ακόμη και στην έδρα του αλλά με ξένους διαιτητές που έχουν άλλη ματιά στο άθλημα από τους ντόπιους.

Είναι καλός σαν outsider όμως με ομάδα που έχει δεδομένη συνοχή καλή ψυχολογία και καλή φόρμα θα πρέπει να βγάλει λαγούς με πετραχήλια για να καταφέρει να πανηγυρίσει τουλάχιστον τόσο εύκολα όσο αποτίμησαν οι πρώτες εκτιμήσεις των εταιρειών στοιχήματος.

Βέβαια στην πορεία ..συμμαζεύτηκαν και το αρχικό 1.50 του άσσου έφτασε ήδη στο 1.70 λόγω ΄΄στήριξης΄΄ της απέναντι πλευράς που πλέον κατέβηκε στα 2.30 (χωρίς παράταση) σε τιμή δηλαδή που δεν ΄΄προκαλεί΄΄ αλλά αξίζει και σαν επιλογή.

Away win (2.24) Βetshop

Διαβαστε ολα τα προγνωστικα στοιχηματος στο Προγνωστικά Άρχοντας!

"www.arxondasbet.com"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου