Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Premier league epibebaiwsh | Euroleague (water-polo) yparxei elpida

Premier league: Επιβεβαίωση

english premier leagueΚανένα ματς σε αυτό το πρωτάθλημα δεν είναι αδιάφορο υπάρχουν όμως αναμετρήσεις που έχουν τις ιδιαιτερότητες τους. Στην ουσία και οι δυο αντίπαλοι θέλουν πόντους για να αισθανθούν άνετα όμως σύμφωνα με τους αριθμούς υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους.

Κρίσταλ Πάλας - Μπέρνλι: Νίκη και καθάρισε

Σε καλό δρόμο είναι εδώ και καιρό η Πάλας και ο βασικότερος λόγος είναι η ικανότητα του Αλαρντάις που η ειδικότητα του σε μικρομεσαίες ομάδες είναι μεγάλη. Το έχει κάνει και στο παρελθόν να ΄΄αναστήσει΄΄ αλλά και να σταθεροποιήσει και άλλα τέτοιου τύπου και βεληνεκούς club και συνεχίζει με επιτυχία και στην ομάδα του Λονδίνου..


Η ψυχολογία τους έχει ανέβει και ας προέρχονται από ήττα στο ματς με την Τότεναμ. Ήταν ένα τοπικό ντέρμπι ενώ πριν από λίγες ημέρες είχαν περάσει νικηφόρα από την φιλόδοξη Λίβερπουλ..
Η αλλαγή τακτικής τους βελτίωσε και βέβαια συμβάλλανε σε αυτό και οι ενισχύσεις που έκαναν σε τομείς που πάσχανε. Τώρα είναι μια συμμαζεμένη ομάδα όπως όλες που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος κόουτς.

Η φιλοξενούμενη δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και πλέον η απόσταση από τους αποχαιρετισμούς είναι στους πέντε πόντους διαφορά του τίποτα για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Στα αρνητικά τους πέραν της κακής τους φόρμας οι απώλειες δυο βασικών μέσων.

Η Πάλας απέχει επτά πόντους από την ζόρικη γειτονιά και δύο από την αντίπαλο της. Το πρόγραμμα της είναι ιδιαίτερα ζόρικο αφού δεν έχει κανένα ματς με αντίπαλο αδιάφορο. Θα πάει δυο φορές στο Μάντεστερ και θα υποδεχθεί ενδιάμεσα την Χαλ. Δεν κινδυνεύει όμως με μια νίκη σε αυτό το ματς στην ουσία μετά πάει για ...ότι ήθελε προκύψει στα επόμενα.

Το πρόγραμμα της Μπέρνλι είναι πιο βατό μα επίσης ζόρικο μιας και έχει ματς με τις Μπόρνμουθ και Γουέστ Χάμ ομάδες που έχουν ίδια συγκομιδή βαθμών και που μέχρι τέλους δεν θα έχουν ησυχάσει.

Το αρνητικό για τους φιλοξενούμενους είναι το ρεκορ τους που μπορεί να τους φέρει χωρίς νίκη σε εκτός έδρας ματς, γεγονός που σίγουρα επιδρά και στην ψυχολογία τους.

Είναι σε καλύτερη ΄΄φάση΄΄ οι γηπεδούχοι έχουν ενδιαφέρον για το ματς και για αυτό η επιλογή για την νίκη τους σε χαλαρά επίπεδα μιας και αυτές οι ομάδες κυρίως αξίζουν όταν είναι outsider και όχι όπως εδώ φαβορί.

Home win (1.80) Interwetten

ΠΗΓΗ: ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΑΡΧΟΝΤΑΣ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Euroleague (water polo): Υπάρχει ελπίδα

Euroleague (water polo)Στην μακρινή Ρωσία διεξάγεται φέτος η τελική φάση της διοργάνωσης και στον τελικό κοντράρονται δυο αρκετά γνώριμες αντίπαλοι.  Η ιδιαιτερότητα της γηπεδούχου διοργανώτριας δεν τις δίνει το προβάδισμα που θα ήθελε όμως σε ένα τέτοιο ματς στην ουσία σχεδόν ποτέ δεν υπάρχουν φαβορί.

Κίνεφ - Ολυμπιακός: Για το τρόπαιο

Στον τελικό η ελληνική ομάδα απέναντι στην ρωσική που είναι και η διοργανώτρια της φετινής τελικής φάσης. Η Κίνεφ είναι η μόνιμη πρωταθλήτρια στην χώρα της, έχοντας πανηγυρίσει τους 15 τελευταίους τίτλους ενώ μπορεί να θεωρηθεί και ως ιδιαίτερα έμπειρη μιας και οι συμμετοχές της σε τελικούς της διοργάνωσης ανέρχονται σε πέντε τα τελευταία 13 χρόνια.

Εξ αυτών των συμμετοχών της ποτέ δεν απεκόμισε ποτέ τίποτα μιας και τους έχασε όλους ενώ χαρακτηριστικό της είναι ότι μέσα σε αυτούς είχε χάσει και από την Βουλιαγμένη την περίοδο 2007-08, ενώ από τον Ολυμπιακό αποκλείστηκε το 2014-15, στον ημιτελικό.

Η Κίνεφ πέρασε σε αυτόν τον τελικό με νίκη επί της πλέον αδύναμη ομάδας στο final4 της ισπανικής Ματαρό με 11-8.

Οι ερυθρόλευκες είχαν την πλέον δύσκολη αποστολή απέναντι στο φαβορί και της φετινής διοργάνωσης Σαμπαντέλ που είχε στόχο να προσθέσει ακόμη έναν τίτλο και να φθάσει τους 5 για τα τελευταία έξι χρόνια..
Το ματς ήταν θεαματικό η κανονική διάρκεια είχε σκορ 7-7 και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου η ελληνική ομάδα που διαθέτει ίσως την καλύτερη keeper κέρδισε την αντίπαλο της.

Η ρωσική ομάδα έχει ξοδέψει ποσά ασύλληπτα για τα δεδομένα του αθλήματος την τελευταία δεκαετία όμως προκοπή δεν έχει κάνει σε διεθνές επίπεδο. Γιατί φυσικά ο στόχος τους δεν είναι η διάκριση αλλά η κατάκτηση ενός τίτλου.

Η ελληνική ομάδα είναι επίσης πολύ έμπειρη και με την αντίπαλο της γνωρίζονται καλά. Η έδρα όπως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις παίζει τον ρόλο της και εχθές υπήρχε μεγάλη απόκλιση στα σφυρίγματα με συνέπεια η Σαμπατέλ να προηγηθεί με 5-1.

Αν και η ρωσική ομάδα είναι στα νερά της το (θεωρητικό) φαβορί είναι η φιλοξενούμενη ομάδα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εταιριών κυρίως γιατί κατάφερε να κάνει εχθές την μεγάλη ανατροπή.

Οι τελικοί σε κάθε άθλημα κρίνονται σαφέστατα και από την ψυχολογία αλλά και από τις δυνάμεις. Και ναι μεν οι φιλοξενούμενες έχουν μεγάλη αυτοπεποίθεση αλλά είναι και πιο κουρασμένες γιατί ο αγώνας τους ήταν πολύ πιο δύσκολος από των αντιπάλων τους.

Δεν αποκλείεται να τριτώσει η περίπτωση και να λήξει ο κανονικός αγώνας ισόπαλος. Ο Ολυμπιακός το επιδιώκει και ήδη έχει πάρει δυο προκρίσεις με αυτόν τον τρόπο σε προημιτελικά και εχθές.

Η βασική μου επιλογή θα ήταν για την κατάκτηση του τροπαίου όμως οι λίγες εταιρείες που έχουν το ματς διαθέσιμο έβγαλαν μόνο αποδόσεις σημείων. Έτσι η επιλογή είναι πλέον ..μονόδρομος!

Away win (1.80) Stoiximan

ΠΗΓΗ: ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΡΧΟΝΤΑΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου