Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

kristiano-o-anthropos-pou-mesa-s-ena-chrono-katafere-ta-panta


Κριστιάνο: Ο άνθρωπος που μέσα σ’ ένα χρόνο κατάφερε τα πάντα!

Κριστιάνο: Ο άνθρωπος που μέσα σ’ ένα χρόνο κατάφερε τα πάντα!

Η ομάδα του Άρχοντα γράφει για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι για πολλούς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και σίγουρα αν κοιτάξουμε τα επιτεύγματά του από το περασμένο καλοκαίρι κι έπειτα, τότε θα καταλάβουμε ότι δικαιολογημένα γίνεται λόγο για έναν εκ των σπουδαιότερων παιχτών.

Το ποδόσφαιρο διαθέτει αρκετούς φιλάθλους, οι οποίοι υποστηρίζουν κάποια ομάδα και παράλληλα μέσα σ’ αυτή έχουν και κάποιους παίχτες που τους χαρακτηρίζουν ως είδωλα. Υπάρχουν άνθρωποι φυσικά που δεν υποστηρίζουν μια συγκεκριμένη ομάδα αλλά λατρεύουν τον παίχτη που παίζει σ’ αυτή. Βλέπετε τα πρότυπα δύσκολα τα αποχωρίζεσαι και τα στηρίζεις όπου κι αν πάνε. Ουσιαστικά δένεσαι μ’ αυτούς τους παίχτες, καθώς νιώθεις ότι με την προσωπικότητά τους σε εκφράζουν απόλυτα.

Ένας από αυτούς τους παίχτες είναι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ένας παίχτης που αποτελεί είδωλο εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο. Φυσικά οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές εκτός από fans έχουν και τους λεγόμενους haters, οι οποίοι κοιτάζουν μόνο τα αρνητικά ενός προσώπου με σκοπό να πείσουν τους υπόλοιπους πως είναι υπερτιμημένο το συγκεκριμένο άτομο. Ο Ρονάλντο στον ποδοσφαιρικό κόσμο διαθέτει ένα σωρό fans κι ένα σωρό haters. Ο ίδιος όμως προσπαθεί να έχει επιτυχίες αρχικά για τον ίδιο του τον εαυτό κι έπειτα για τους θαυμαστές του.


Γενικά όλα αυτά τα χρόνια ο Πορτογάλος άσος έχει ακούσει πάρα πολλά. Δεν είναι λίγοι όσοι τον θεωρούν χειρότερο του Λιονέλ Μέσι και δεν είναι λίγοι όσοι δεν τον θεωρούν ηγέτη. Μάλιστα η άποψη ότι στα μεγάλα παιχνίδια κρύβεται, προερχόταν από μια μεγάλη μερίδα φιλάθλων. Ωστόσο ο ίδιος ο Ρονάλντο μέσω των αγώνων που δίνει κάθε χρονιά με την Ρεάλ Μαδρίτης και την εθνική Πορτογαλίας, στις οποίες κι αγωνίζεται, προσπαθεί να δώσει μέσω της αγωνιστικής του απόδοσης τις δικές του απαντήσεις..

Οι μεγάλοι παίχτες -κι όχι μόνο- οφείλουν να απαντούν στους επικριτές τους και να επιβεβαιώνουν για την επιλογή τους, τους θαυμαστές τους μέσω των πράξεων τους στο γήπεδο κι όχι με λόγια. Fan του και ο Άρχοντας με τα προγνωστικά του!

Όπως αναφέραμε ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει ακούσει πολλά γενικά στην καριέρα του, όμως αν δούμε την πορεία του από το περσινό καλοκαίρι έως το φετινό, τότε εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε ότι ο ίδιος ο Πορτογάλος σταρ έχει φροντίσει να διαψεύσει τους πάντες κατά μεγάλο ποσοστό. Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά μπορούμε να δούμε πολλές συλλογικές και ατομικές διακρίσεις για τον Ρονάλντο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Διακρίσεις που έχουν μπει ήδη στην ιστορία της ποδοσφαιρικής του καριέρας και πλέον τον έχουν κάνει πιο σημαντικό ποδοσφαιριστή στα μάτια του κόσμου αλλά και γενικότερα. Τέλος, τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο ίδιος προσπαθεί να ολοκληρώσει ακόμα μια χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Διεκδικώντας σίγουρα ένα τρόπαιο με την Πορτογαλία κι αν μείνει στην Ρεάλ θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει και ένα δεύτερο. Θα δούμε όμως τι θα γίνει στην πορεία.

Η ονειρική πορεία των τίτλων για τον Κριστιάνο Ρονάλντο ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι στις 28 Μαΐου 2016. Εκείνη την ημέρα στο Μιλάνο, η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπισε την Ατλέτικο Μαδρίτης για τον τελικό του Champions League. Το παιχνίδι έληξε 1-1 και οδηγήθηκε στην παράταση κι έπειτα στα πέναλτι.

Στην διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας», η Ρεάλ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 11η φορά στην ιστορία της με 5-3 συνολικό σκορ. Μάλιστα ο Πορτογάλος σταρ που κατέκτησε το τρίτο του προσωπικό τρόπαιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι κι ουσιαστικά έληξε τη διαδικασία.


Στην πορεία συνεχίζουμε και πάμε στο μεγαλύτερο επίτευγμα του Ρονάλντο στην καριέρα του. Συγκεκριμένα ο λόγος γίνεται για την κατάκτηση του Euro 2016, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου. Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος δεν ήταν φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, όμως τελικά κατάφερε να πάει κόντρα σ’ όλα τα προγνωστικά και τελικά να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Ρονάλντο συνολικά στη διοργάνωση σκόραρε τρία γκολ κι ένα στη διαδικασία των πέναλτι με την Πολωνία. Γενικά συνολικά ήταν εξαιρετική η παρουσία του και κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο του τρόπαιο με την εθνική του ομάδα.

Το περσινό καλοκαίρι ουσιαστικά ολοκληρώθηκε με δύο τρόπαια για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και έτσι ο ίδιος πιο ώριμος και γεμάτος αυτοπεποίθηση θα ξεκινούσε μια νέα χρονιά γεμάτη με στόχους. Ο βασικός εξ’ αυτών ήταν το πρωτάθλημα Ισπανίας, ενώ και μια δεδομένη κατάκτηση του Champions League για δεύτερη σερί φορά θα αποτελούσε τεράστιο επίτευγμα, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για όλο το σύλλογο. Repeat σε κατακτήσεις από την ημέρα που ο θεσμός ονομάστηκε Champions League δεν είχε κάνει καμία ομάδα. 

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε μια φανταστική χρονιά στην La Liga αλλά και στο Champions League, ωστόσο η «Βασίλισσα» πριν κατακτήσει αυτά τα δύο τρόπαια, έθεσε προτεραιότητα σε μια άλλη διοργάνωση. Συγκεκριμένα ο λόγος γίνεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (FIFA Club World Cup). Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2016. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση λαμβάνουν μέρος διάφορες ομάδες από διάφορες διοργανώσεις του κόσμου.


Η Ρεάλ Μαδρίτης παρευρέθηκε από την UEFA και αγωνίστηκε στον ημιτελικό και τον τελικό. Αρχικά στον ημιτελικό αντιμετώπισε την America όπου και κέρδισε με 2-0. Στον τελικό βρήκε απέναντί της την Kashima Antlers, την οποία και κέρδισε με 4-2 για να πάρει το τρόπαιο. Ο Ρονάλντο στη συγκεκριμένη διοργάνωση σκόραρε συνολικά τέσσερα γκολ (ένα στον ημιτελικό, τρία στον τελικό). Έτσι, έφτασε στην κατάκτηση του τρίτου τροπαίου από το καλοκαίρι του 2016 κι έπειτα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Ζινεντίν Ζιντάν κατέκτησαν στην πορεία της χρονιάς ακόμα δύο τίτλους. Ο πρώτος ήταν το πρωτάθλημα Ισπανίας ή Primera Division. Η «Βασίλισσα» στέφθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας για 33η φορά στην ιστορία της, καθώς τερμάτισε στην πρώτη θέση με συνολικά 93 βαθμούς. Δεύτερη ήταν η Μπαρτσελόνα με 90.

Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα η συμβολή του Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν για μια ακόμα χρονιά πολύ σημαντική. Αυτό διότι πέτυχε συνολικά 25 γκολ, βγαίνοντας τρίτος στη σχετική κατάταξη πίσω από Σουάρεζ (27) και Μέσι (37), ενώ είχε και συνολικά 6 ασίστ. Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο η συγκεκριμένη κατάκτηση πρωταθλήματος είναι η δεύτερη με τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Τέλος, η χρονιά για τους «μερένχες» αλλά και για τον ίδιο τον Ρονάλντο έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Η «Βασίλισσα» κατάφερε να γράψει ιστορία, καθώς κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο Champions League. Επίτευγμα που δεν είχε καταφέρει καμία ομάδα από την μετονομασία του θεσμού κι έπειτα. Όταν ονομαζόταν «Κύπελλο Πρωταθλητριών», η Ρεάλ και πάλι ήταν αυτή που πέτυχε πρώτη το συγκεκριμένο κατόρθωμα, ενώ και μετά την μετονομασία, η ιστορία επαναλήφθηκε.


Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό και να αντιμετωπίσει στις 3 Ιουνίου 2017 την Γιουβέντους στην Ουαλία. Η Ρεάλ ήταν ανώτερη και με το εμφατικό 4-1 πήρε το 12ο τρόπαιο στην ιστορία της. Για τον Ρονάλντο ήταν το τέταρτο προσωπικό στην καριέρα του. Τέλος, να αναφέρουμε ότι στον τελικό ο Πορτογάλος πέτυχε δύο γκολ, ενώ συνολικά στη διοργάνωση βγήκε πρώτος σκόρερ με 12 και δεύτερος σε ασίστ με 6. Πίσω από τον Νεϊμάρ που είχε 8.

Πραγματικά ο Ρονάλντο έκλεισε την χρονιά από πέρυσι το καλοκαίρι έως και φέτος με συνολικά 5 ομαδικούς τίτλους αλλά και 27 ατομικούς σε όλες τις διοργανώσεις. Σαφώς όπως καταλαβαίνετε δεν γίνεται να τους αναφέρουμε όλους.

Οι σημαντικότεροι είναι η κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας» για το 2016, η ανάδειξη του κορυφαίου παίχτη της Πορτογαλίας για το 2016, η ανάδειξη του πολυτιμότερου παίχτη του τελικού του Champions League το 2017, η ανάδειξη του καλύτερου παίχτη στην Ευρώπη το 2016 και η ανάδειξη του κορυφαίου παίχτη της χρονιάς για το 2016


Γενικότερα όπως μπορείτε να καταλάβετε, ο Κριστιάνο Ρονάλντο από το περασμένο έως και το φετινό καλοκαίρι έχει καταφέρει να κατακτήσει ομαδικά και ατομικά πάρα πολλές διακρίσεις. Μάλιστα τη δεδομένη χρονική στιγμή, βρίσκεται στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών με την Πορτογαλία και σίγουρα θα ήθελε να πάρει ακόμα ένα σημαντικό τρόπαιο με την εθνική του ομάδα.

Σε περίπτωση που το κατακτήσει, τότε το μόνο που θα του μένει για να ολοκληρώσει τη συλλογή του θα είναι το Μουντιάλ. Από εκεί και πέρα αν μείνει στην Ρεάλ Μαδρίτης, διότι ακούγονται φήμες αποχώρησής του, θα έχει την ευκαιρία τον Αύγουστο να διεκδικήσει ακόμα ένα UEFA Super Cup (πρώτο και τελευταίο για τον ίδιο ήταν το 2014) και ουσιαστικά να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το μύθο του.

Δωρεάν Προγνωστικά Άρχοντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου