Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

SPORTING - OLYMPIAKOS

Στην όμορφη και ιδιαίτερα φιλόξενη Πορτογαλία θα ταξιδέψει η ελληνική ομάδα για το ματς (Σπόρτινγκ – Ολυμπιακός) και σε μια περιοχή όπου πριν αρκετά χρόνια η Ελληνική εθνική ομάδα είχε καταφέρει μεγάλα κατορθώματα.

Στο παρόν, οι γηπεδούχοι έχουν δημιουργήσει ένα καλό αθλητικό σύνολο που μπορεί να αντιπαρατίθεται μέχρι ενός σημείου και σε ομάδες πρώτου επιπέδου βασιζόμενοι κυρίως στην ταχυδύναμη που διαθέτουν οι μεσο επιθετικοί της ομάδας.

Δεν είναι αναλόγου επιπέδου όμως τα μετόπισθεν τους ούτε σε ατομικό, ούτε σε συνολικό επίπεδο γραμμής για αυτό και η βοήθεια όλων των υπολοίπων είναι ..απλόχερη και κυρίως απαραίτητη μιας και οι τελευταίοι αν πιεστούν συνήθως ρετάρουν έως και… κουτουλάνε.

Τους εξυπηρετεί ο ανοικτός χώρος όπου λόγω προσόντων είναι σε θέση να προβληματίσουν, ακόμη και να εκθέσουν συναδέλφους τους. Κάτι που συνέβη στο πρώτο ματς και διατηρήθηκε αυτή η κατάσταση για 70 περίπου λεπτά, έως να ξυπνήσει ο Κοσοβάρος και να αλλάξει βασικά δεδομένα.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή απόδοση στο τελευταίο ματς που έπαιξαν για το πρωτάθλημα και ακόμη καλύτερη οργάνωση και συμπεριφορά απέναντι στην κορυφαία μηχανή του αθλήματος πριν την διακοπή.

Θα παρουσιαστούν ιδιαίτερα φρέσκοι μιας και οι Ρομαό,Οφόε,Πάρντο, κρατήθηκαν από τον Λεμονή, ενώ δεν θα εκπλήξουν κανέναν, πέραν ίσως τον Πορτογάλων, εάν προστεθεί σε αυτούς και ο Μπεν, πέρα από τον Σεμπά που είναι δεδομένο ότι θα παίξει.

Ευτυχώς ο κόουτς είναι ακριβοδίκαιος και άφησε τον καλοπληρωμένο star να συνεχίσει την θεραπεία του και μαζί να ετοιμάσει και τα μπογαλάκια του με μεγαλύτερη άνεση και χωρίς καμιά πίεση.

Το πρόβλημα τους είναι γενικώς στην μπροστινή γραμμή, όπου λόγω των ταυτόχρονων τραυματισμών των Μπεν, Εμενίκε, ντεφορμαρίσματος του Σέρβου και της μ@λ@κιας του Κοσοβάρου με τον Ανσαριφάντ, έπαιζαν ουσιαστικά χωρίς φορ, όμως τώρα αν μη τι άλλο υπάρχει λύση σε αυτόν τον χώρο και δεν είναι όπως στα προηγούμενα παιγνίδια που έκαναν αλχημείες για να μπαλώσουν τρύπες-χαράδρες.

Φαβορί η γηπεδούχος ομάδα, απέναντι όμως σε έναν αντίπαλο που τόσο από την εποχή του Λεμονή προ..ετών, όσο κυρίως με τον Βαλβέρδε και μετά, η υπόθεση διπλό που ήταν όνειρο απατηλό προ 15ετίας, πλέον είναι κάτι σαν δεδομένο και τους ακολουθεί σε κάθε τους παρουσία, κάθε σεζόν από το 2010 και μετά.

Το Στάδιο Ζοζέ Αλβαλάδε έχει επίσης την δικιά του ιστορία και στους Πορτογάλους όσο και στην Σπόρτινγκ αρκετές φορές τους έδωσε ξεχωριστές …πίκρες! Εκεί προκρίθηκε η εθνική με την Γαλλία, εκεί έχασαν σαν γηπεδούχοι οι πράσινοι λέοντες τον τελικό του Uefa από την ΤΣΣΚΑ.

Είναι ομάδα ευάλωτης ψυχολογίας η Σπόρτινγκ και αυτό είναι και το κυριότερο μειονέκτημα τους καθώς στα υπόλοιπα, προηγούνται του αντιπάλου τους.

Οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται μόνο την νίκη αν και με ισοπαλία δεν είναι οριστικά εκτός όμως λόγω διαφοράς τερμάτων το να ποντάρουν σε νίκη στο τελευταίο ματς της έστω και αδιάφορης Γιουβέντους με πάνω από 3-4 τέρματα διαφορά δεν θα το υπολογίζουν.

Σαφώς και χρειάζεται μια ολόκληρη συγκυρία γεγονότων για να πανηγυρίσουν οι φιλοξενούμενοι, όμως το να μην χάσουν τις έστω και θεωρητικές ελπίδες τους, μετάφραση να μην ηττηθούν δεν είναι ακατόρθωτο.

Φέτος οι Πορτογάλοι δεν είναι σίγουρα τυχαίο ότι εντός έδρας δεν έχουν κερδίσει ούτε την Στεάουα και επίσης είναι αγκάθι για αυτούς ότι προέρχονται από ένα αρνητικό σερί 5 αγώνων παίζοντας στο CL, αντιμετωπίζοντας όμως και ομάδες πρώτης διαλογής.

Η Σπόρτινγκ το έχει ήδη (απο)δείξει ότι αν πιεστεί στην ΄΄πίσω χώρα΄΄ παθαίνει τρικυμία και αν μη τι άλλο χώροι είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν, προσόντα σε κόντρα επιθέσεις οι φιλοξενούμενοι έχουν, ταχύτητα επίσης και μάλιστα τόσο από τα άκρα (Πάρντο-Σεμπά) όσο και στην κορυφή καθώς ο Λεμονής θα βάλει τον έτερο μαυρούκο (Μπέν) εκεί μιας και μπορεί να εναλλάσσεται με τον βραζιλιάνο.

Και βλέποντας την αποστολή θεωρώ κάτι σαν δεδομένο ότι θα στο κέντρο δεν θα υπάρχει Φορτούνης, που θα μπει όμως αργότερα μετά το 60΄, με δίδυμο μπροστά από τους σέντερ μαπκ τους Ρομαό, Ταχτσίδη, μπροστά τους τον Οφόε, στα πλάγια τους latin και μπροστά την..έκπληξη!
Είναι κατ εκτίμηση μου μια σύνθεση ικανή να δημιουργήσει θέματα και προβλήματα σε ματς που θα κρατάνε οι πίσω και θα ψάχνονται οι μπροστινοί.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν ένα αρκετά σημαντικό ΄΄κρυφό΄΄ όπλο μιας και διαθέτουν παίκτες που ξέρουν το γήπεδο επειδή υπήρξαν για χρόνια αντίπαλοι τους όπως και την νοοτροπία τους λόγω του ότι έχουν ρίζες καταγωγής ή προέλευσης από αυτά τα μέρη. Τέσσερις στους έντεκα βασικούς διαθέτουν δεν είναι και άσχημα.

Αρκετές φορές όλα αυτά τα …περίεργα μετράνε πολύ περισσότερο σε ματς με χαρακτήρα τελικού και στην ουσία δημιουργούν προϋποθέσεις για μια κόντρα του φαβορί με βοήθεια (διπλή ευκαιρία) για κάλυψη.

Αξίζει το ρίσκο μιας και η ΄΄αύρα΄΄ υπάρχει, υποστήριξη σημαντική στην εξέδρα θα έχουν και επίσης η εμπειρία ΄΄σπασίματος εδρών΄΄ θεωρείται και είναι δεδομένη.

Μιας και συνηγορούν όλα τα δεδομένα ότι γκολ θα μπούνε στο ματς, το σενάριο του Goal περνάει μπροστά, όμως για λόγους καρδιάς!! και προληπτικούς δεν μπορώ και να το υποστηρίξω.

Η εμφανής επιλογή πάει μόνο στο ΄΄να σκοράρει ο φιλοξενούμενος΄΄ όλα τα υπόλοιπα (που αφορούν πανηγυρικές καταστάσεις) θα υποστηριχθούν στα …κρυφά για να τηρηθούν και τα γούρια.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Away to score (1.75) στην sportingbet


Βασίλης Π. (Mythos)
πηγή: ARXONDASBET.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου