Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

euro final: portogalia - galia stoixima

Πορτογαλία - Γαλλία: Με τους καλύτερους (μεν ..αλλά)

euro 2016, Πορτογαλία - ΓαλλίαΣτο μοντέρνο και ανακαινισμένο εδώ και δύο χρόνια Parc des Princes θα γίνει ο τελικός EURO 2016 μεταξύ δυο ομάδων που δεν έχουν την παραμικρή σχέση σε ότι αφορά την τακτική προσέγγιση των αγώνων τους αλλά και γενικά των δυνατοτήτων τους.

Η Πορτογαλία βρέθηκε τόσο ψηλά έχοντας μια σειρά συγκυριών να ''της κλείνουν συνέχεια πονηρά το μάτι'' και ανέδειξε τις βασικές δομές του κόουτς της που είναι και ο βασικός υπεύθυνος για το συγκεκριμένο ..project και δεν είναι άλλες από το "προσέχουμε για να έχουμε" δίνοντας και μια σχετική ελευθερία στους επιθετικούς της ομάδας που στην ουσία είναι σαν να βρίσκονται αλλού μερικές φορές.

ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ



Με το υλικό που έχει από το κέντρο και πίσω δικαιολογείται να θέτει ως κυρίαρχο θέμα την προσοχή στην άμυνα και γενικώς στην αμυντική τους λειτουργία και μάλιστα ευτύχησε να δει τους παίκτες να ξεπερνάνε και τα..ψυχολογικά τους και να είναι στο προτελευταίο σκαλοπάτι της διοργάνωσης.

Απέναντι τους η διοργανώτρια Γαλλία που αναδεικνύει σημαντικά προσόντα, έχει όμως και τα θέματα της που είναι κυρίως ζητήματα αυτοπεποίθησης, καθώς οι ταλαντούχοι παίκτες που συνθέτουν ένα καλό σύνολο, δεν έχουν (την τύχη) να έχουν προσωπικότητες σαν τον Πλατινί, ή τον Ζιντάν ή τον Αρνί (που έλεγε ο Αλέφαντος).

Το "κομπλάρισμα" τους αυτό έκανε την εμφάνιση στο ματς με την Γερμανία κυρίως στο μεσοδιάστημα του α΄ ημιχρόνου και ελαττώθηκε μέχρι που εξαφανίσθηκε στο δεύτερο μέρος. Είναι θέμα χαρακτήρα που όμως δύσκολα θα τους ξαναπαρουσιαστεί το ίδιο απέναντι στους Ίβηρες καθώς και έχουν φάει την ‘’κρυάδα’’, αλλά και γιατί ο αντίπαλος τους δεν έχει ανάλογο ειδικό βάρος, με αυτό των Γερμανών.

Τεχνική ομάδα οι Γάλλοι που θα έχουν μέλλον και φυσικά και παρόν και που θα ανεβάζουν συνέχεια στροφές καθώς το ταβάνι τους είναι μακρινό και δεν περιορίζεται εύκολα. Βέβαια επειδή τώρα είναι στο μεταίχμιο να μείνουν με τις προσδοκίες αυτός ο τελικός θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην ατομική αλλά και ομαδική τους εξέλιξη.

Η εκτίμηση μου είναι πως θα έχουν διαφορετικό έργο αυτή την φορά έχοντας απέναντι τους μια ομάδα που εμπεριέχει το ΄΄απόλυτο όπλο΄΄ και λίγους σημαντικούς παίκτες που δεν είναι όμως από αυτούς που μπορούν να κάνουν την ουσιαστική διαφορά.

Χρειάζεται ολοκληρωτικό ‘’μπλοκάρισμα’’ των πραγματικά γηπεδούχων κάτι που δεν φαίνεται να μπορούν να το πετύχουν αγωνιστικά οι αντίπαλοι τους και που στην ουσία τους δίνει την ευκαιρία να αποδείξουν και να αναδείξουν ..τα πάντα όλα.

Αυτή η Εθνική Γαλλίας δεν έχει τα ΄΄επώνυμα΄΄ του παρελθόντος, όμως έχει ταλέντο σε όλα τα μήκη και πλάτη του τερέν, είναι σε θέση να αντιδράσει και κυρίως αν πάρει μπροστά από νωρίς, οι σαρδέλες του Σάντος θα παρακολουθούν παράσταση για έναν ρόλο.

Βέβαια υπάρχει πάντα και το ερωτηματικό του αν ..''μεγάλωσαν'' ή θα περιμένουν την επόμενη διοργάνωση οι πετεινοί. Παραμονεύουν οι ρεαλιστές Πορτογάλοι που υστερούν όμως στα περισσότερα αλλά τις μεγάλες διοργανώσεις αρκετές φορές τις κερδίζει η καλύτερη άμυνα και σε αυτό υπερτερεί η παρέα του μεγάλου σταρ που βεβαίως έχει τα προσόντα αλλά όχι την ανάλογη συμπαράσταση λόγω άλλων δυνατοτήτων των υπολοίπων.

Οι αποδόσεις είναι πονηρές, η Δ.Ε. του 1Χ ως γεγονός έχει καλά ποσοστά υπέρ της, όμως με αγωνιστικά και μόνο κριτήρια όλα αυτά πάνε περίπατο και η Γαλλία πανηγυρίζει αν όχι από την σέντρα άντε λίγο μετά.

Το διπλό έχει ρίσκο που δεν προσδιορίζεται εύκολα όχι λόγω αγωνιστικών προσόντων ή μειονεκτημάτων για αυτό και η βασική πρόταση μου είναι με την περίπτωση των 2-3 γκολ που δεν δίνει προβάδισμα πουθενά αν και η ΄΄θέση΄΄μου είναι κυρίως ότι θα αφορούν μια μόνο πλευρά.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα αφήσω εκτός την περίπτωση του να πανηγυρίσουν οι καλύτεροι σε όλα. Το δικαιούνται οι Γάλλοι να το πανηγυρίσουν απ ευθείας και φυσικά και θα στηρίξω την νίκη τους

ΠΡΟΤΑΣΗ: Total 2-3 goal (2.00) στην SPORTINGBET.GR

ΠΡΟΤΑΣΗ: Away win (2.12) στον STOIXIMAN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου