Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017

GREECE 2017: PAIRNOYME AYTO POY MAS AKSIZEI !

Ελλάδα 2017: Παίρνουμε αυτό που μας αξίζει σαν χώρα!

ellada podosfero, arxondasbet.com
Διαβάστε στον Άρχοντα (www.arxondasbet.com) καθημερινά όλα τα προγνωστικά και τις αναλύσεις αγώνων των κορυφαίων πρωταθλημάτων!
Δυστυχώς η ευτυχώς, το σημερινό άρθρο δεν έχει να κάνει με ποδοσφαιρικό κομμάτι και με κάποια ανάλυση αγώνα. Βλέπετε σαν χώρα εκεί φτάσαμε πλέον. Να συζητάμε περισσότερο για τα εξωαγωνιστικά παρά για τα αγωνιστικά ενός αγώνα μιας συγκεκριμένης αθλητικής διοργάνωσης.

Ο αθλητισμός είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που υπάρχουν σ’ αυτόν εδώ τον κόσμο. Έχει μπει στη ζωή εκατομμύρια ανθρώπων και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον αγαπούν. Μάλιστα από ένα σημείο κι έπειτα ο αθλητισμός κορυφώθηκε και άρχισε να απλώνει τα δίχτυα του και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Πλέον σ’ όλο τον κόσμο ο αθλητισμός έχει γίνει επαγγελματικό κομμάτι και δεν είναι μόνο ένα χόμπι. 

Πέρα όμως απ’ όλα αυτά το πιο σημαντικό γύρω από το βασικό κομμάτι του θέματός μας είναι ότι αθλητισμός σημαίνει σεβασμός. Όποιος δεν σέβεται τον αντίπαλο, δεν έχει θέσει σ’ αυτόν κι επίσης αθλητισμός σημαίνει ένωση και όχι διαχωρισμός.

Η δύναμη του αθλητισμού είναι τεράστια. Ικανή για πολλά πράγματα, για πράγματα που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί. Ενώνει χώρες, λαούς, κόσμο για ένα σκοπό. Κοντινότερο παράδειγμα; Οι φιλανθρωπικοί αγώνες που γίνονται κατά καιρούς για διάφορους σκοπούς.

Καλά όλα αυτά και εν έτει 2017 αν έλεγες σε κάποιον που δεν ήξερε να σου πει πως είναι η κατάσταση στη χώρα που γέννησε τον αθλητισμό, τότε εκείνος σίγουρα δεν θα έκανε αρνητική πρόβλεψη. Η Ελλάδα είναι μια χώρα μέσα από την οποία πηγάζουν ένα σωρό πράγματα. Μέσα σ’ αυτά είναι κι ο αθλητισμός.

Τι συμβαίνει όμως ορισμένα χρόνια μετά; Η κατάσταση σίγουρα δεν είναι η καλύτερη δυνατή και τα πράγματα κάθε χρόνο κυλούν από το κακό στο χειρότερο. Όμως στο σημερινό άρθρο θα ήθελα να προσανατολιστούμε λίγο στο κομμάτι «ποδόσφαιρο» διότι ο αθλητισμός περιέχει κι αρκετά άλλα αθλήματα.

Ο σοφός λαός εκεί έξω που πολλές φορές είναι δάσκαλος ζωής λέει την εξής φράση: «Παίρνεις αυτό που σου αξίζει». Εξαιρετικά σωστή και σοφή φράση. Η Ελλάδα έχει το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό που της αξίζει. Σκληρή φράση αλλά καθόλου ψεύτικη.

Ζούμε σε μια χώρα που έχουν διαλυθεί τα πάντα, που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Δεν υπάρχει παιδεία, υγεία, δικαιοσύνη και γενικότερα η κατάσταση που επικρατεί είναι χαοτική. Μάλιστα μέσα στα τόσα προβλήματα μας πνίγει κάθε χρόνο η οικονομική κρίση. Ο κόσμος πεινάει, ορισμένοι σφυρίζουν αδιάφορα και τίποτα τουλάχιστον μέχρι τα επόμενα χρόνια δεν φαίνεται ότι μπορεί να αλλάξει. 

Πως, λοιπόν, όταν υπάρχει αυτή η κατάσταση στη χώρα μας θα έχουμε έναν υγιή αθλητισμό; Μια ερώτηση που η απάντηση λύνεται πολύ εύκολα. Δεν γίνεται να υπάρξει ομαλή διεξαγωγή αγώνων, την ώρα που κατακλύζουν τη χώρα εκατοντάδες προβλήματα. Είναι τραγικό να βλέπουμε κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια, όμως είναι αδύνατον να δούμε κάτι διαφορετικό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι απ’ όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης, το δικό μας είναι με διαφορά το χειρότερο. Δυστυχώς όμως δεν μιλάμε μόνο για ποιότητα. Όλες οι χώρες είχαν προβλήματα κατά καιρούς αλλά τα αντιμετώπισαν και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν βρίσκονται στην κατάσταση που είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή η Ελλάδα.

Πλέον το όλο σκηνικό κούρασε και είναι δεδομένο ότι θα κουραστείτε κι εσείς να τα διαβάζετε. Όμως κάποιος πρέπει να τα πει. Μπορεί να μην γίνει απολύτως τίποτα και του χρόνου τέτοια εποχή να είμαστε στην ίδια θέση και να λέμε τα ίδια, ωστόσο δεν είναι λύση να κλείσουμε τελείως το στόμα μας και να κάνουμε πως δεν συμβαίνει τίποτα.

Πιστεύω ότι η καλύτερη λύση για όλη αυτή την κατάσταση είναι η αποχή. Μόνο τότε μπορεί να ταρακουνηθούν οι κύριοι υπεύθυνοι και να αλλάξει κάτι. Αλλιώς προσωπικά δεν βλέπω φως στο τούνελ. Όπως λέει ακόμα μια σοφή φράση από τον λαό μας:

«Όταν συμμετέχεις σε κάτι ή όταν δεν αντιδράς για κάτι που είναι άδικο, λάθος η κακό, τότε είσαι συνένοχος αυτού».

Όσο, λοιπόν, κι αν δεν αρέσει αυτό σε κάποιους είναι η απόλυτη αλήθεια. Όσοι παρακολουθούν το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι συνένοχοι για το ότι συμβαίνει. Δεν γίνεται κάθε εβδομάδα να έχουμε και κάτι διαφορετικό που δεν αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Αυτό δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης.

Τρία πρόχειρα περιστατικά που μου έρχονται στο μυαλό έχουν να κάνουν με τους οπαδούς του Ολυμπιακού, τον προπονητή της ΑΕΚ και τους παράγοντες του Ατρόμητου. Όλα αυτά μόνο φέτος, διότι αν προχωρήσουμε και σε προηγούμενες χρονιές, τότε θα χρειαστούμε βιβλίο για να πούμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Αρχικά στον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ πριν από μερικές εβδομάδες, οι φίλαθλοι των «ερυθρολεύκων» στην Θύρα 7 σήκωσαν ένα πραγματικά ντροπιαστικό πανό κατά του Ιβάν Σαββίδη και της οικογένειάς του. Ένα πανό που δεν τιμάει την ιστορία, τον κόσμο και τον ίδιο τον σύλλογο. Συνεπώς δεν τιμάει και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ωστόσο η τιμωρία γι’ αυτό το πανό και για τα χιλιάδες καπνογόνα που ήταν η αιτία καθυστέρησης της προγραμματισμένης έναρξης του αγώνα ήταν 61.500 ευρώ. Σίγουρα εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς την «αστεία» τιμωρία σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. 

Έπειτα πριν από ακριβώς μια εβδομάδα και στο παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, ο προπονητής της «ένωσης» Μανόλο Χιμένεθ, έκανε μια εντελώς άσεμνη χειρονομία προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με την λογική μας, ο κόσμος του τριφυλλιού θα προκάλεσε τον Ισπανό τεχνικό κι εκείνος από τα νεύρα του θα αντέδρασε κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Όμως δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για τη στάση του Χιμένεθ. Ενός δημόσιου προσώπου και προτύπου πιθανώς αρκετού κόσμου. Συμπεριφορά που δεν τίμησε το σύλλογο, τον ίδιο αλλά και τον κόσμο της ΑΕΚ.

Τελικά, η τιμωρία του Μανόλο Χιμένεθ ήταν δεκαπέντε απαγόρευσης από τους αγώνες της ομάδας του. Ουσιαστικά ο Ισπανός τεχνικός θα λείψει για τα επόμενα τρία ματς της «ένωσης». Κι σ’ αυτή την περίπτωση η τιμωρία δεν θεωρείται σκληρή παρά την άσεμνη αντίδραση του Χιμένεθ.

Τέλος, το περασμένο Σάββατο (25/11) στον αγώνα Ατρόμητος-Παναθηναϊκός σημειώθηκαν μετά το τέλος της αναμέτρησης ντροπιαστικές σκηνές. Στο γήπεδο του Περιστερίου υπήρχε γενικότερη ένταση και κατά τη διάρκεια του ματς, ωστόσο αυτή κορυφώθηκε μετά το τέλος του, όταν οι άνθρωποι του Ατρόμητου με μπροστάρη τον πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Σπανό, επιτέθηκαν λεκτικά στους αντίστοιχους του Παναθηναϊκού.

Ακούστηκαν βαριές εκφράσεις κι εκφράσεις που δεν τιμούν κανέναν με τον Γιώργο Σπανό μάλιστα να είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος και να παίρνει στο διάβα του όποιον έβρισκε μπροστά του.

Τραγικές εικόνες, οι οποίες συνεχίστηκαν και στα δημοσιογραφικά θεωρεία του γηπέδου, όταν οπαδοί του Ατρόμητου επιτέθηκαν λεκτικά (ευτυχώς δεν είχαμε χειρότερα) στους δημοσιογράφους που έκαναν το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού.

Η κατάσταση είναι εξευτελιστική και δεν είναι καθόλου υπερβολική η λέξη αυτή. Κάθε εβδομάδα γίνεται κάτι για το οποίο ντρέπεσαι.

Αρχικά χυδαία πανό που εύχονται το κακό μιας οποιασδήποτε οικογένειες, έπειτα χειρονομίες που μαρτυρούν άσχημη κι όχι υγιή συμπεριφορά ανθρώπου κι τέλος περιστατικά στο Περιστέρι που μας πάνε 200 χρόνια πίσω. 

Εννοείται πως μέσα σ’ όλα αυτά οι ποινές που αποφασίζονται είναι αστείες και στόχο φυσικά δεν έχουν τον παραδειγματισμό κανενός. Πως, λοιπόν, θα διορθώσουμε το άρρωστο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Πως θα δούμε κάτι καλύτερο στο μέλλον, όταν το ίδιο το κράτος αμελεί για τα πάντα; Τα συμπεράσματα δικά σας.

πηγή: ARXONDASBET.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου