Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Μέρος πρώτο

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός live stoiximaΜε αγωνία περιμένουν οι φίλοι της ομάδας του ΠΑΟΚ την κλασσική για αυτούς αναμέτρηση, την μοναδική που τους φέρνει πάντα στην Τούμπα σε ότι κατάσταση και να είναι η δικιά τους ομάδα ή ο αντίπαλος.

Το πάθος θα ξεχειλίζει από τον ''υπέροχο λαό'' που θα προσπαθήσει να το μεταδώσει και στους εντός του τερέν συνοδοιπόρους τους αλλά και να προκαλέσει ψυχολογική φθορά στους άλλους.

Υπάρχει ένας διάχυτος ενθουσιασμός που είναι απορίας άξιον από που προέρχεται μιας και αγωνιστικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπορεί να κέρδισε τον Αστέρα αλλά στα προηγούμενα ματς ήταν μεταξύ του δεν βλέπεται και φέρτε κολλύρια να αντέξω και αυτό το μαρτύριο.

Οι τελευταίες μάλιστα δηλώσεις του μεγαλοπάραγοντα στην Νέα Υόρκη έχουν πυροδοτήσει ξανά το κλίμα τόσο στην πόλη όσο όμως και στην αποστολή των φιλοξενούμενων. Όταν μάλιστα έχουν τον χαρακτήρα της κάθαρσης και αυτών ηγείται ένας τύπος που έγινε εκατομμυριούχος σε μια πρώην Σοσιαλιστική χώρα μέσα σε μια νύχτα, πρώην μέλος και στέλεχος του τότε Κόμματος, μαζί μπορούν να γελάνε και τα βατράχια όχι για την προσδοκώμενη αποτελεσματικότητα, αλλά για τις προθέσεις του.

Ο Ολυμπιακός δεν πετάει φωτιές ούτε και έχει την αποτελεσματικότητα του α΄ γύρου. Τα τελευταία ματς με την Άντερλεχτ ανέδειξαν προβλήματα αγωνιστικά και επιπλέον πρόσθεσαν και απουσίες που έχουν ως ένα σημείο και μερίδιο ευθύνης για την αρνητική πλευρά που εμφανίζει η ερυθρόλευκη ομάδα σε ορισμένα αγωνιστικά θέματα.

Το ζητούμενο όμως είναι εάν αυτός ο ΠΑΟΚ που έχει τα δικά του μέγιστα ζητήματα είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τις όποιες αδυναμίες έχει ο αντίπαλος του αλλά και να ξεπεράσει πρώτα απ όλα τις δικές του.

Αγωνιστικά δεν γίνεται εύκολα γιατί κατ αρχάς από πλευράς δυνάμεων ο ΠΑΟΚ αντέχει το πολύ μέχρι μια ώρα. Και με την βασική προϋπόθεση να μην έχει δεχτεί τέρμα αλλά και να έχει σκοράρει αυτός πρώτος και ο αντίπαλος του να ''ψάχνεται''. Και επειδή ο γηπεδούχος είναι η ομάδα που στο πρωτάθλημα απέχει μόλις 29 πόντους από τον αντίπαλο του, στην ουσία αγωνιστικά ακόμη και η ισοπαλία θα είναι επιτυχία.

Το κίνητρο δεν είναι μονόπλευρο όπως ίσως νομίζουν και προσπαθούν να ''πείσουν'' και τον αέρα που φυσάει στην συμπρωτεύουσα. Και ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται και μάλιστα το έδειξε και πρακτικά με το να αφήσει βασικούς παίκτες έξω από το τελευταίο ματς πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ έχει νίκες σε ματς Κυπέλλου και προκρίσεις στα τελευταία χρόνια αλλά σε ματς ειδικών συνθηκών και με προδιαγραφές τρόμου και εμπόλεμης ζώνης.

Από το 2000 και μετά σε 18 αγώνες πρωταθλήματος τα αποτελέσματα είναι 3 νίκες ΠΑΟΚ, 8 Ολυμπιακός και 7 ισοπαλίες. Οι 13/18 αναμετρήσεις έληξαν με τις δυο ομάδες να συμμετέχουν στο σκοράρισμα, οι 12/18 με Under 2.5 αποτέλεσμα, ενώ η περίπτωση του 2-3 γκολ επιβεβαιώθηκε σε 13/18. Στα επι μέρους, οι 5/7 ισοπαλίες είχαν σκορ 1-1 ( οι άλλες 0-0), ενώ οι 4/8 νίκες του Ολυμπιακού έγιναν με σκορ 0-2 και οι 2/8 με 1-2.

Ξεχωριστά τα αποτελέσματα όμως μόνο για ματς Κυπέλλου από το 2000 και μετά είναι όλα νίκες 4/4 υπέρ του ΠΑΟΚ με το 1-0 σαν αποτέλεσμα σε 3/4 ματς. Επίσης τα 3/4 αυτά ματς έγιναν μήνα Φεβρουάριο, ενώ ο μήνας Μάρτης είναι διαχρονικά ασπρόμαυρος αφού σε όλα τα ματς που έγιναν από το 1959 έως και τώρα στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έχει 7 νίκες, ο Ολυμπιακός 1 και 2 ματς τελείωσαν ισόπαλα.

Οι απουσίες είναι σημαντικές και στους δυο και ειδικά στα άκρα και κυρίως στο θέμα δημιουργίας. Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα οι περιπτώσεις των Goal και 2-3 τερμάτων είναι στατιστικά πολύ ισχυρές και αγωνιστικά όμως συγκεντρώνουν αρκετά καλές πιθανότητες επιβεβαίωσης.

Η πρόταση μου θα είναι η περίπτωση του 2-3 που στην ουσία δεν δίνει πουθενά προβάδισμα επικράτησης αλλά θα υπάρχει και επιπλέον επιλογή για το 2πλο καθώς παραμένει πάγια η θέση μου ότι ο Ολυμπιακός σε αποδόσεις άνω του 2.00 εντός Ελλάδας είναι προσφορά με την μορφή δώρου ακόμη και τώρα που έχει απουσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου