Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Prognostika NBA Arxontas

NBA Awards: Μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη βραδιά με πολλά βραβεία!

NBA Awards: Μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη βραδιά με πολλά βραβεία!

Η ομάδα του Άρχοντα γράφει για τα «NBA Awards».

Μια ακόμα χρονιά στο NBA έφτασε στο τέλος της και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκαν τα «NBA Awards».
Μια εκδήλωση που απονέμει διάφορα βραβεία στους παίχτες που ξεχώρισαν για την σεζόν που μας πέρασε. Μάλιστα η βραδιά ήταν ξεχωριστή για πολλούς λόγους και σίγουρα είναι από τις καλύτερες εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί. Φυσικά στην σελίδα μας έχουμε ειδική στήλη με προγνωστικα μπάσκετ!

Το σημερινό άρθρο θα ασχοληθεί με τα «NBA Awards». Μια εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται μετά το τέλος της σεζόν στον μαγικό μπάσκετ κόσμο και μέσα από την οποία απονέμονται ορισμένα βραβεία στους καλύτερους παίχτες της χρονιάς. Πριν την έναρξη της συγκεκριμένης εκδήλωσης, αρκετός κόσμος πίστεψε ότι η όλη διαδικασία θα κατέληγε σε φιάσκο, λόγω του γεγονότος ότι για πρώτη φορά, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε αρκετό καιρό μετά το τέλος της σεζόν..

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ και όπως αποδείχθηκε, τα φετινά «NBA Awards» ήταν εντελώς ξεχωριστά απ’ ότι άλλες χρονιές. Μάλιστα ίσως ήταν η καλύτερη εκδήλωση που έχει γίνει σε σχέση και με το παρελθόν. Συγκεκριμένα η τεράστια διαφορά που έκανε πιο ωραία τη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν ότι παλιότερα ανακοινώνονταν απλώς τα ονόματα των παιχτών που είχαν ξεχωρίσει. Φέτος όλη η διαδικασία ήταν ένα σόου με στοιχεία από τα Oscar. Σίγουρα όλο αυτό το γεγονός έκανε την μεγάλη διαφορά.


Στη φετινή διαδικασία των «NBA Awards» ξεχώρισαν αρκετοί παίχτες, ωστόσο και για εμάς τους Έλληνες υπήρξε μια στιγμή γεμάτη περηφάνια. Μέσα στα πολλά ονόματα, λοιπόν, φιγουράρισε και εκείνο του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος μας κάνει συνεχώς υπερήφανους με τα μοναδικά του επιτεύγματα. Συγκεκριμένα πριν ξεκινήσουμε την ανάλυση των βραβείων, οι παίχτες που τα κατέκτησαν ήταν οι Ράσελ Γουέστμπρουκ, Ντρέιμοντ Γκριν, Έρικ Γκόρντον, Μάλκολμ Μπρόγκντον, Ντιρκ Νοβίτσκι, Πάτρικ Μπέβερλι και Κέμπα Ουόλκερ.

Από εκεί και πέρα βραβεία σε παράγοντες δόθηκαν στους Μάικλ Ντ’ Αντόνυ, Μόντι Γουίλιαμς και Μπόμπ Μάιερς. Τέλος, φέτος το NBA αποφάσισε να προσθέσει ορισμένα νέα βραβεία. Τα συγκεκριμένα βραβεία αποφασιζόταν ποιος θα τα αποκτήσει μέσα από την ψήφο του κοινού. Από αυτή τη διαδικασία βγήκαν ορισμένα highlights, τα οποία ουσιαστικά ξεχώρισαν τη χρονιά που μας πέρασε και θα τα αναφέρουμε αναλυτικά παρακάτω. Αυτά με λίγα λόγια ήταν τα φετινά «NBA Awards».

Ωστόσο ας πάμε περισσότερο στο… ζουμί της υπόθεσης, μη ξεχνώντας βέβαια για τους παίχτες, ότι όλα παίζονται στις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες!

Ξεκινώντας την ανάλυση των βραβείων θα πάμε σε αυτό του MVP της regular season. Το συγκεκριμένο βραβείο απονεμήθηκε στον Ράσελ Γουέστμπρουκ. Ένας παίχτης που φέτος είχε Tripledouble μέσο όρο και που έπαιζε με την ίδια ένταση σε όλα του τα παιχνίδια. Μάλιστα όταν έβγαινε από το παρκέ οι Thunder δεν πατούσαν καθόλου καλά. Συγκεκριμένα ο Γουέστμπρουκ προχώρησε σε μια εξωπραγματική σεζόν με 31,6 πόντους, 10,7 ριμπάουντ, 10,4 ασίστ και 1,6 κλεψίματα ανά 34,6 λεπτά συμμετοχής. Σίγουρα το συγκεκριμένο βραβείο είναι το πιο ξεχωριστό απ’ όλα όσα έχει στην καριέρα του ο Αμερικανός guard.


Από εκεί και πέρα θα πάμε στο βραβείο του πιο βελτιωμένου παίχτη της σεζόν. Εδώ το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο φιγουράρει για τα καλή. Ο «Greek Freak» κατάφερε να κατακτήσει δίκαια το συγκεκριμένο βραβείο, καθώς μιλάμε για μια εξαιρετική σεζόν για τον all around forward των Milwaukee Bucks. Ο Γιάννης σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές ήταν σαφώς βελτιωμένος σε όλα του τα στατιστικά, ενώ η ενέργεια που έδινε στο παρκέ ήταν πάντα ένα τεράστιο προσόν για την ομάδα του. Συνολικά ο Αντετοκούνμπο έκλεισε τη χρονιά με 22,9 πόντους, 8,8 ριμπάουντ, 5,4 ασίστ, 1,6 κλεψίματα και 1,9 κοψίματα σε 35,6 λεπτά συμμετοχής. Μάλιστα με την κατάκτηση αυτού του βραβείου άφησε πίσω του, τους Νίκολα Γιόκιτς και Ρουντί Γκομπέρ.

Έπειτα πάμε στο βραβείο του καλύτερου αμυντικού της χρονιάς. Το συγκεκριμένο βραβείο πήγε δικαίως στον Ντρέιμοντ Γκριν. Ο πρωταθλητής με τους Golden State Warriors, Γκριν, κατάφερε να κλείσει με ακόμα καλύτερο τρόπο τη χρονιά. Ο λόγος γίνεται για έναν τρομερά ισορροπημένο παίχτη παρά το γεγονός ότι η επίδοσή του δεν ήταν ίδια με πέρυσι και πρόπερσι λόγω της προσθήκης του Κέβιν Ντουράντ στο ρόστερ της ομάδας. Παρ’ όλα αυτά ο Γκριν επηρεάζει θετικά πάρα πολύ το παιχνίδι των «πολεμιστών» και πολλές φορές οι δουλειές που πραγματοποιεί στο παρκέ δεν φαίνονται. Ο Αμερικανός all around forward τελείωσε τη σεζόν με 10,2 πόντους, 7,9 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1,4 κοψίματα σε 32,5 λεπτά συμμετοχής.


Ακόμα ένα βραβείο στα «NBA Awards» ήταν κι αυτό του καλύτερου 6ου παίχτη. Το συγκεκριμένο επίτευγμα απονεμήθηκε στον Έρικ Γκόρντον. Ο συγκεκριμένος παίχτης είναι από εκείνους που θεωρήθηκαν από τα μεγαλύτερα ταλέντα του NBA, ωστόσο ο ίδιος δεν μπόρεσε ποτέ να αποδείξει κάτι τέτοιο, διότι ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς. Ωστόσο φέτος στο Χιούστον και τους Rockets φάνηκε πως βρήκε τον εαυτό του και με συνολικά 16,2 πόντους, 2,7 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ σε 31 λεπτά συμμετοχής κέρδισε το συγκεκριμένο βραβείο. Ελπίζουμε ο 28χρονος guard να συνεχίσει έτσι και να θυμίσει σε όλους μας ποιος πραγματικά είναι.

Ένα πολύ σημαντικό βραβείο στο NBA είναι και αυτό του rookie της χρονιάς. Η πρωτιά εδώ πήγε στον Μάλκολμ Μπρόγκντον. Ο παίχτης των Milwaukee Bucks επιλέχθηκε στο δεύτερο γύρο των draft και συγκεκριμένα στο No36, για να προχωρήσει σε μια αρκετά καλή σεζόν και να κερδίσει το συγκεκριμένο βραβείο. Αγωνίζεται σαν point/shooting guard και είναι 24 χρονών. Φέτος τελείωσε τη σεζόν με συνολικά 10,2 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 4,2 ασίστ σε 26,4 λεπτά συμμετοχής.

Από εκεί και πέρα ένα πολύ σημαντικό βραβείο που δεν αφορά τους παίχτες είναι αυτό του καλύτερου προπονητή της χρονιάς. Η συγκεκριμένη διάκριση άνηκε στον προπονητή των Houston Rockets, Μάικλ Ντ’ Αντόνυ. Ένας head coach που ανέλαβε την περασμένη σεζόν τις «ρουκέτες» και που στόχο είχε φυσικά να τα πάει καλύτερα από την προηγούμενη εφιαλτική σεζόν (41-41) της ομάδας. Πλέον οι Rockets με τον Αντόνυ στο τιμόνι, κατάφεραν να βγουν τρίτοι στη Δυτική Περιφέρεια, έχοντας ρεκόρ 55-27. Για την ιστορία ο συγκεκριμένος προπονητής, κατακτάει για δεύτερη φορά το συγκεκριμένο βραβείο. Η πρώτη ήταν το 2005 με τους Phoenix Suns με ρεκόρ 62-20 τότε.


Τέλος, υπάρχουν κι άλλα πέντε βραβεία, τα οποία απονεμήθηκαν σε παίχτες και παράγοντες ομάδων. Συγκεκριμένα ο Μπόμπ Μάιερς αναδείχθηκε παράγοντας της χρονιάς για να ακολουθήσει ο Μόντι Γουίλιαμς (Αντιπρόεδρος των Spurs) και να πάρει το βραβείο «Sager Strong Award». Από εκεί και πέρα σε παίχτες δόθηκαν τα εξής βραβεία: Ντιρκ Νοβίτσκι (Καλύτερος Συμπαίχτης), Πάτρικ Μπέβερλι (NBA Hustle Award) και Κέμπα Ουόλκερ (NBA Sportsmanship Award).

Όλα τα παραπάνω ήταν τα βραβεία που απονεμήθηκαν στους παίχτες και στους παράγοντες χωρίς τη συμμετοχή του κόσμου. Φέτος όμως, όπως αναφέραμε και παραπάνω, το NBA αποφάσισε να βάλει στο… παιχνίδι και το κοινό, το οποίο ψήφισε ορισμένα highlights ως τα κορυφαία της χρονιάς. Συγκεκριμένα αυτά ήταν τα εξής: Κάρφωμα της χρονιάς, Ασίστ της χρονιάς, Κόψιμο της χρονιάς, Game Winner of the year, Performance of the year και Best playoff moment. Ας τα δούμε λίγο με τη σειρά ποια ήταν σύμφωνα με τη ψήφο του κόσμου.

Κάρφωμα της χρονιάς: Μέσα στις τόσες πολλές στιγμές που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της σεζόν, η καλύτερη ήρθε στο παιχνίδι των Thunder με τους Hawks. Συγκεκριμένα ο Ολαντίπο, προχώρησε σ’ ένα τρομερό poster dunk στο πρόσωπο μάλιστα του Ντουάιτ Χάουαρντ.


Ασίστ της χρονιάς: Για την ασίστ της χρονιάς θα χρειαστεί να πάμε στο παιχνίδι των Golden State Warriors απέναντι στους Indiana Pacers. Σ’ εκείνο το ματς ο Ντρέιμοντ Γκριν είχε συνεργαστεί με τον Στεφ Κάρι, ο οποίος ύψωσε (alley oop pass) για τον Κέβιν Ντουράντ που κάρφωσε ερχόμενος σαν τρέιλερ από πίσω.

Κόψιμο της χρονιάς: Εδώ το νου πολλών μπορεί να πάει στον Μανού Τζινόμπιλι και στον Τζέιμς Χάρντεν. Κι όμως θα πέσετε έξω! Οι Spurs αντιμετώπισαν στο γήπεδό τους, τους Rockets και στην τέταρτη περίοδο (21 δεύτερα πριν το τέλος) με το σκορ στο 108-110 υπέρ των Spurs, ο Χάρντεν ξεκίνησε μια διείσδυση για την ισοφάριση. Ωστόσο το lay up του κόπηκε εντυπωσιακά από τον Καουάι Λέοναρντ. Φάση που αναδείχθηκε ως κόψιμο της χρονιάς ή block of the season!

Game Winner of the year: Στην προκειμένη περίπτωση δύο φάσεις έρχονται στο μυαλό αρκετών φιλάθλων. Το σουτ του Γιάννη Αντετοκούνμπο απέναντι στους New York Knicks και το σουτ του Ράσελ Γουέστμπρουκ απέναντι στους Denver Nuggets. Από τις δύο φάσεις, εκείνη που επικράτησε ήταν αυτή του Αμερικανού guard. Ο Γουέστμπρουκ μ’ ένα τρομερό buzzerbeater game winner τρίποντο στα 1,5 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, κατάφερε να δώσει τη νίκη στους Thunder με 106-105 και να ολοκληρώσει μια μαγική εμφάνιση με συνολικά 50 πόντους, 16 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Performance of the year: Ο συγκεκριμένος τίτλος σε ελληνική σημασία σημαίνει «Απόδοση της Χρονιάς». Όπως είναι απόλυτα λογικά μπορεί να έγιναν εξωπραγματικές αποδόσεις στη διάρκεια της σεζόν στο φετινό NBA, ωστόσο θα ήταν άδικο αν δεν έβγαινε «Performance of the year» η εμφάνιση του Κλέι Τόμσον απέναντι στους Indiana Pacers. Για όσους δεν θυμούνται, μιλάμε για τους 60 πόντους που είχε πετύχει σε 29 λεπτά συμμετοχής. Απίστευτη βραδιά για τον Αμερικανό guard.


Best playoff moment: Για το τέλος, αφήσαμε την καλύτερη στιγμή των playoff. Η συγκεκριμένη στιγμή ανήκει στον MVP των φετινών τελικών, Κέβιν Ντουράντ. Ο Αμερικανός forward στον 3ο τελικό με τους Cavaliers και με το παιχνίδι στο 111-113 υπέρ των Cavs, πήρε την μπάλα και με ένα σουτ τριών πόντων ευστόχησε και ουσιαστικά έκρινε κατά μεγάλο ποσοστό εκείνο το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που κατέληξε στα χέρια των Warriors που έκαναν το 3-0 στη σειρά. 

Κάπως έτσι μια πολύ ωραία εκδήλωση ολοκληρώθηκε για φέτος. Τα «NBA Awards» παρά το γεγονός ότι φέτος άργησαν να πραγματοποιηθούν σε σχέση με άλλες χρονιές, βγήκαν πολύ καλύτερα από το παρελθόν. Σίγουρα ο κόσμος τα ευχαριστήθηκε και τα απόλαυσε. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι εμείς σαν Έλληνες είμαστε περήφανοι για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ τέλος, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ αθέτησε το λόγο του και τελικά λύγισε κι έκλαψε όταν ανακοινώθηκε ότι βγήκε Most Valuable Player (MVP).

Προγνωστικά Άρχοντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου