Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Παναθηναϊκός – Ξάνθη: Σημαντικές απουσίες



greece super leagueΤρίποντο μεν για τους πράσινους την προηγούμενη αγωνιστική στην Κρήτη αλλά δεν ήθελε πολύ για να έχουν ακόμη μια τραυματική εμπειρία στα Περιβόλια.

Η λειτουργία της άμυνας τους είναι προβληματική και οι λύσεις που υπάρχουν δεν συνηγορούν στο ότι θα υπάρξει βελτίωση.

Επιπλέον η ατυχία με τους τραυματισμούς είναι σημαντική σε θέσεις όπου είχαν κατασταλάξει και ειδικά στα μετόπισθεν όπου αναζητείται στόπερ και δεξί μπακ ενώ στο κέντρο η απώλεια του Μπουμάλ επίσης είναι σημαντική όπως βέβαια και αυτή του Μπέργκ και ας μην είναι ο Σουηδός στα καλύτερα του.


Οι πράσινοι έκαναν κινήσεις ενίσχυσης που κανείς δεν γνωρίζει που θα καταλήξουν γιατί οι παίκτες που προστέθηκαν έχουν όλοι τους από ένα μικρό ή μεγάλο ερωτηματικό να τους συνοδεύει καθώς με εξαίρεση τους Βιγιαφάνες, Μπουμάλ, έρχονται είτε με καιρό απραξίας είτε από τραυματισμούς και γενικώς δεν είναι και αυτό που γενικώς λέγεται...ευκαιρίες.


Αυτά βέβαια είναι δεδομένα που αλλάζουν και μπορεί να έχουν τελικό θετικό πρόσημο όμως τουλάχιστον τώρα στην αρχή δεν δημιουργούν κανένα προβληματισμό σε κανέναν. Το κλίμα μπορεί να ανέβηκε λόγω της επιστροφής του Λέτο αλλά αγωνιστικά θα είναι θαύμα εάν μπορέσει ο συγκεκριμένος παίκτης να μπει σε ρυθμούς πρωταθλητισμού.

Η Ξάνθη επέστρεψε σε 3ποντο και φιλοδοξεί να έχει συνέχεια η προσπάθεια της που στον αγωνιστικό τομέα συνεχίζει να παίρνει καλό βαθμό από πλευράς τακτικής σύμφωνα πάντα και με τις γενικές της δυνατότητες.

Είναι από τις ομάδες που είναι σε αρκετά καλή φόρμα και με θετικό δείκτη αγωνιστικότητας και διάθεσης καθώς δείχνουν ότι σε επίπεδο φυσικής κατάστασης έχουν δουλέψει.

Φαβορί στην αναμέτρηση υπάρχει και είναι η γηπεδούχος ομάδα που όμως εντός έδρας δυσκολεύεται ιδιαίτερα αφού πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας κάτι που προς το παρόν δεν μπορεί να το κάνει γιατί δεν έχει το κατάλληλο υλικό.

Η Ξάνθη είναι χωρίς ουσιαστικό στόχο αλλά με όσα δείχνει μόνο βαθμολογικά υπολείπεται και αν μη τι άλλο παλεύει σαν ομάδα που έχει αξιώσεις 5αδας και όχι μιας μικρομεσαίας που τώρα είναι βαθμολογικά.

Η ιστορία είναι καταπράσινη και όταν αυτό επιβεβαιώνεται τα σκορ είναι μεταξύ 2-3 τερμάτων ενώ στις λίγες φορές που πανηγύρισαν οι επισκέπτες το Under 2.5 σημάδευε το τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα έχει ξεχωριστή σημασία το γεγονός ότι οι δυο τελευταίες νίκες τους έγιναν τους χειμερινούς μήνες 29/01/2015 (0-1 Κύπελλο) και 10/02/2013 με το ίδιο μάλιστα σκορ 0-1.

Ο Παναθηναϊκός έχει στόχο και ενδιαφέρον όμως στην παρούσα φάση περισσότερο οι συγκυρίες παρά οι ικανότητες της ομάδας τον διατηρούν ''ζεστό'' και εντός βαθμολογικών πλαισίων.

Στα προγνωστικά μου είναι πως οι απουσίες των γηπεδούχων θα ''μετρήσουν'' στο ματς και θα δώσουν ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να παλέψουν με καλύτερα ποσοστά για κάτι επιτυχημένο.

Η επιλογή μου είναι για κόντρα καθώς υπάρχουν σημαντικά δεδομένα που συνηγορούν για μια τέτοια προσπάθεια και που στην ουσία αξίζουν πολύ περισσότερο από την αντίθετη περίπτωση.

ΠΡΟΤΑΣΗ... 

... ΠΗΓΗ = ArxondasBET !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου