Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Στην Ελλάδα οι τέσσερις μεγάλοι έχουν ξεφύγει ποιοτικά!

greece super league 2017 17
Η Superleague έχει ξεκινήσει και μάλιστα έχουμε διανύσει δύο αγωνιστικές. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι ακόμα νωρίς, ωστόσο μπορούμε να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα με σιγουριά για το πως θα είναι η κατάσταση στην πορεία του Ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά..
Αυτό που φαίνεται από την πρώτη κιόλας όψη είναι ότι οι τέσσερις μεγάλες ομάδες, φέτος έχουν ξεφύγει ποιοτικά απ’ όλες τις υπόλοιπες. Γενικά μπορεί να λέμε ότι ο ανταγωνισμός αυξήθηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα με την ενίσχυση που έγινε από τις θεωρητικά μεγάλες ομάδες, όμως η συγκεκριμένη άποψη δεν εκφράζει ακριβώς την αλήθεια. Στην πραγματικότητα η πιο σωστή άποψη είναι ότι αυξήθηκε ο ανταγωνισμός για το πρωτάθλημα και από εκεί και πέρα και για τη δεύτερη θέση. Δύο δηλαδή θέσεις, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στις ομάδες να διεκδικήσουν την είσοδό τους, στους ομίλους του Champions League...


Ο λόγος για τις ομάδες που ουσιαστικά με την ενίσχυσή τους, αύξησαν τον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος γίνεται για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Για να ακριβολογούμε φέτος έχουν γίνει σοβαρές κινήσεις απ’ όλους αυτούς τους συλλόγους και ο μοναδικός στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πρωτάθλημα, το οποίο τα τελευταία χρόνια είχε χάσει την «αίγλη» του διότι ο Ολυμπιακός δεν είχε αντίπαλο και το έπαιρνε συνεχώς με σχετική άνεση. Φέτος και μετά το πέρας δύο αγωνιστικών, τα πράγματα φαίνεται πως έχουν αλλάξει, καθώς αν δεν υπάρξει εσωστρέφεια σε κάποια από αυτές τις ομάδες, τότε το πρωτάθλημα θα κριθεί στα ντέρμπι και όχι στα υπόλοιπα ματς.

Αυτό το αναφέρουμε, καθώς ο ανταγωνισμός ανάμεσα στον Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ με τις υπόλοιπες ομάδες είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ ότι ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Αν εξαιρέσουμε, λοιπόν, τα ντέρμπι και δύο-τρεις ακόμα έδρες που είναι θεωρητικά δύσκολες, γενικότερα δεν υπάρχει και ιδιαίτερος ανταγωνισμός με αποτέλεσμα να απλοποιούνται τα απογεύματα των ομάδων αυτών. Πριν πούμε δύο λόγια για τους μεγάλους ξεχωριστά, αξίζει να αναφέρουμε ότι στην βαθμολογία μετράνε και οι τέσσερις 2/2 νίκες και καμία ήττα.

Stoiximan με 0% γκανιότα και μεγάλες προσφορές για τα νέα μέλη!

Ο Ολυμπιακός φέτος ξεκίνησε με αρκετά προβλήματα τη χρονιά, με την αξία των παικτών του στην αγορά (market value) να αγγίζει σχεδόν τα 78.000.000 ευρώ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο δεν έδειχνε διάθεση να αποκτήσει παίχτες, ενώ η πρόχειρη επιλογή προπονητή (Βίκτορ Σάντσεθ) ήταν μοιραία, καθώς άφησε την ομάδα εκτός play off του Champions League. Ωστόσο τα καμπανάκια που ήχησαν στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, φρόντισαν με ορισμένες δυνατές κινήσεις (μεταγραφές, νέος προπονητής) να σταματήσουν και να έχουν δώσει αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό το 2/2 στο πρωτάθλημα.

Αρχικά ο Μάρκο Μαρίν φαίνεται ότι μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ τον Ολυμπιακό στο δημιουργικό κομμάτι. Είναι ένας παίχτης με αντίληψη μέσα στο γήπεδο, ο οποίος πέραν της ταχύτητας και της τεχνικής που διαθέτει, έχει την ικανότητα να πασάρει σωστά για να δίνει έτοιμα γκολ στους συμπαίχτες του, κάτι που ήδη κάνει στα παιχνίδια που αγωνίζεται. Από εκεί και πέρα στην κορυφή της επίθεσης οι Πειραιώτες διαθέτουν τον Όσκαρ Καρντόζο, ο οποίος σίγουρα σε κάθε παιχνίδι θα απασχολεί την αντίπαλη άμυνα, καθώς είναι ένας εκ των κορυφαίων ονομάτων του πρωταθλήματος, αλλά και τον Ιντέγιε Μπράουν, ο οποίος μπορεί να μην γεμίζει το μάτι σε πολλούς αλλά ήδη έχει πετύχει τέσσερα γκολ όντας και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Σίγουρα για να τα λέμε κι όλα, ο Ολυμπιακός δεν πείθει ακόμα με τις εμφανίσεις του στην Ελλάδα (ειδικά στο ματς με τον Ηρακλή), ωστόσο έχει καταφέρει να «σκορπίσει» με 6-1 την Βέροια και να γυρίσει το ματς με τον Ηρακλή, παίρνοντας τη νίκη με 1-2. Έχοντας υπόψη μας ότι οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν και τους Πάρντο, Σεμπά, Καμπιάσο και Ντομίνγκες είναι δεδομένο ότι στην Ελλάδα θεωρούνται αυτόματα ακόμα και σε μια κακή μέρα φαβορί για την νίκη. Μάλιστα ο Μπέντο φέτος δείχνει να μην υπολογίζει σ’ αυτά τα πρώτα παιχνίδια, έναν από τους καλύτερους παίχτες του συλλόγου την προηγούμενη σεζόν.

Ο Κώστας Φορτούνης που ήταν εκ των κορυφαίων πέρυσι δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει θέση βασικού και μάλιστα έχει μείνει -χωρίς τραυματισμό- και εκτός αποστολής. Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι λίγο προβληματικός, όμως έχει την ποιότητα να πάρει τη νίκη που θέλει. Έτσι, όσο δεν χάνει βαθμούς τόσο περισσότερο θα στρώνει ποδοσφαιρικά και πρέπει για όλους μας ο περσινός πρωταθλητής να μην ξεγράφετε από το παιχνίδι του τίτλου.

Sportingbet Παίξε Νόμιμα και με ανταμοιβές για όλους!

Από την άλλη πλευρά η κατάσταση για τον Παναθηναϊκό είναι λίγο έως πολύ διαφορετική, με την αξία των παικτών του στην αγορά (market value) να αγγίζει σχεδόν τα 43.800.000 ευρώ. Το τριφύλλι προερχόταν από μια τραγική χρονιά, η οποία είχε απογοητεύσει πλήρως τους φιλάθλους του συλλόγου. Φέτος, οι «πράσινοι» δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση να ζήσουν τις ίδιες στιγμές που βίωσαν πέρυσι. Έτσι, ο Αντρέα Στραματσόνι προσπάθησε μαζί με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα να φέρουν παίχτες στην ομάδα, οι οποίοι είναι αξιόλογοι και φυσικά μπορούν να βοηθήσουν σε σημαντικό βαθμό. Οι παίχτες που ήρθαν στο τριφύλλι είναι αρκετοί και εκτός από την ποιότητα που ήθελε ο Στραματσόνι, αυτό που επιδίωξε ήταν και το βάθος στον πάγκο.

Σε όλες τις θέσεις μπορούμε να πούμε ότι το πέτυχε, καθώς διαθέτει πάνω από δύο με τρεις επιλογές. Από τις μεταγραφές που ξεχωρίζουν στον Παναθηναϊκό είναι αυτή του Γουακάσο αλλά και του Λεντέσμα. Ο Γκανέζος εξτρέμ του Παναθηναϊκού διαθέτει ταχύτητα, τεχνική, δύναμη και μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις στην επίθεση. Είναι ένας παίχτης, ο οποίος είτε θα πασάρει, είτε θα σκοράρει και παράλληλα θα δώσει ενέργεια στην ομάδα. Από εκεί και πέρα ο Λεντέσμα είναι ο «παίχτης-κλειδί» στο κέντρο του Παναθηναϊκού. Η εμπειρία του βοηθάει και την υπόλοιπη ομάδα. Ξέρει πολύ καλά, πότε να ηρεμήσει το παιχνίδι, πότε να πασάρει για να τρυπήσει τις αντίπαλες άμυνες αλλά και πότε να σουτάρει με απώτερο σκοπό να σκοράρει, καθώς διαθέτει φαρμακερά πόδια.

Επιπλέον ο Παναθηναϊκός έχει την τύχη να διαθέτει στο ρόστερ του, τον καλύτερο επιθετικό του πρωταθλήματος. Ο Μάρκους Μπεργκ είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος φορ στην Ελλάδα. Νιώθει καλά και το δείχνει σε κάθε παιχνίδι, ενώ έχει την πολυτέλεια, όταν δεν σκοράρει να μοιράζει ασίστ. Κάτι που δεν κάνουν όλοι οι φορ μιας ομάδας. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός έχει πολλές επιλογές στον πάγκο και αρκετή ποιότητα στο ρόστερ. Μάλιστα το ξεκίνημα της ομάδας είναι εντυπωσιακό με δύο νίκες με 0-3 και 4-0 που κάνουν τον Παναθηναϊκό καβαλάρη της βαθμολογίας. Σε σχέση με τις άλλες χρονιές ο Παναθηναϊκός διαθέτει πολύ ποιοτικό ρόστερ, ενώ το γεγονός ότι οι Λέτο, Βιγιαφάνιες, Λουντ, Μέστο είναι στον πάγκο, μαρτυράει το βάθος και την ποιότητα στο ρόστερ.

Ο Παναθηναϊκός με τις μεταγραφές που έκανε οφείλει να χτυπήσει το πρωτάθλημα και το μόνο μεγάλο στοίχημα είναι η διαχείριση του Στραματσόνι, η οποία θα πρέπει να είναι σωστή, διότι ορισμένες φορές ο Ιταλός προχωράει σε… παιδικά λάθη. Τέλος, σ’ αυτά τα δύο παιχνίδια που έδωσε ο Παναθηναϊκός μπορούμε να πούμε ότι στο πρώτο ήταν με λίγα και απλά λόγια, εντυπωσιακός, ενώ στο δεύτερο μπορεί να ζορίστηκε για 22 λεπτά αλλά από εκείνη τη στιγμή και μετά ήταν πραγματικά απολαυστικός. Αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό η ομάδα και δεν έχει σκαμπανεβάσματα κι όπως είπαμε κακό κοουτσάρισμα, τότε χωρίς καμία υπερβολή είναι ικανή να χτυπήσει και να κατακτήσει στο τέλος το πρωτάθλημα.

Interwetten με επιβράβευση και Paysafe για όλους!

Επόμενη ομάδα που ενισχύθηκε σημαντικά φέτος είναι ο ΠΑΟΚ, με την αξία των παικτών του στην αγορά (market value) να αγγίζει σχεδόν τα 43.050.000 ευρώ. Στον «Δικέφαλο του Βορρά» επικρατεί ένα σύνθημα, το οποίο ακούει στην εξής φράση: «Τέλος τα ψέματα». Ο Ίβαν Σαββίδης προχώρησε σε συνολικά δέκα μεταγραφές, ενώ από την ομάδα αποχώρησαν δώδεκα παίχτες. Οι αλλαγές αποσκοπούν στο να κάνουν την ομάδα πιο ανταγωνιστική και συνεπώς να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ στην κορυφή. Το σχέδιο του Βλάνταν Ίβιτς ήταν να δημιουργήσει ένα σύνολο, το οποίο θα είναι αρκετά γρήγορο και τεχνικό. Μεσοεπιθετικά οι Θεσσαλονικείς είναι μια πολύ κινητική, τεχνική και γρήγορη ομάδα, ενώ στο κομμάτι της άμυνας οι νέοι παίχτες έχουν καταφέρει να καλύψουν τα περσινά κενά που υπήρχαν με Μαλεζά, Χατζηισαϊα και τους λοιπούς αμυντικούς.

Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να αποκτήσει βάθος στον πάγκο του και οι επιλογές που έχει είναι πολλές και ποιοτικές. Από τους παίχτες που απέκτησε εκείνη που κάνουν τη διαφορά και που κουμπώνουν με τον εξαιρετικό Ροντρίγκεζ είναι οι Κάμπος και Μπίσεσβαρ. Μιλάμε για δύο εξαιρετικά γρήγορους παίχτες, οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν άπειρα προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες, καθώς διαθέτουν και τεχνική. Ο Μπίσεσβαρ είναι μέσος και έχει και οργανωτικές ικανότητες στο παιχνίδι του αλλά παράλληλα μπορεί και να εκτελέσει για να σκοράρει. Από την άλλη πλευρά στην επίθεση και συγκεκριμένα στα πλάγια παίζει ο Κάμπος, ο οποίος δεν διαφέρει σε πολλά πράγματα από το στυλ παιχνιδιού του Ροντρίγκεζ. Αυτό αυτομάτως «μεταλλάσει» τον ΠΑΟΚ σε μια ταχυτάτη επιθετικά ομάδα, η οποία όταν βρει ανοιχτό γήπεδο και φύγει στην κόντρα, πολύ απλά δύσκολα πιάνεται.

Βέβαια με τις μικρές ομάδες ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα πρέπει να «ξεκλειδώνει» οργανωμένες και κλειστές άμυνες. Οι συγκεκριμένοι παίχτες μαζί με τον Φακούντο Περέιρα, τον Αθανασιάδη και την αποκάλυψη τον Κουλούρη που έρχονται από τον πάγκο μπορούν να δημιουργήσουν άπειρα προβλήματα και στο τέλος να ανοίξουν τις κλειστές και προσαρμοσμένες άμυνες. Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει 2/2 στο πρωτάθλημα, καθώς έχει κερδίσει τον Παναιτωλικό με 2-1 και τον Αστέρα με 1-2.

Από τις πρώτες εμφανίσεις της ομάδας του Ίβιτς, μπορούμε να πούμε ότι ο σύλλογος φαίνεται αρκετά ανταγωνιστικός, καθώς είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο, το οποίο κάνει τα αυτονόητα μέσα στο γήπεδο και παράλληλά γνωρίζει πώς να παίρνει θετικά αποτελέσματα. Ο ΠΑΟΚ είναι δεδομένο ότι πρέπει να λογίζεται στα φαβορί για τον τίτλο της Superleague, ωστόσο το μοναδικό στοίχημα είναι αν θα αποφύγει ή όχι την εσωστρέφεια. Στοιχείο που βλάπτει αυτή την ομάδα, εδώ και αρκετά χρόνια.

Vistabet Παίξε Νόμιμα με πρόγραμμα ανταμοιβής

Τέλος, μια ακόμα ομάδα που θα παλέψει για τον τίτλο φέτος είναι και η ΑΕΚ, με την αξία των παικτών του στην αγορά (market value) να αγγίζει σχεδόν τα 24.730.000 ευρώ. Η «ένωση» προέρχεται από μια σχετικά καλή σεζόν πέρυσι, καθώς έχει να υπερηφανεύεται για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος αλλά και για το ότι έκοψε το αήττητο του Ολυμπιακού, όταν και τον νίκησε με 1-0 στο ΟΑΚΑ. Μπορεί όμως να ήρθε ένας τίτλος, ωστόσο στην ΑΕΚ εκτός από προπονητή αποφάσισαν να αλλάξουν σχεδόν όλη την ομάδα. Αυτό το αναφέρουμε διότι από την «ένωση» έφυγαν δεκαπέντε παίχτες και ήρθαν άλλοι εννέα. Όπως καταλαβαίνετε σίγουρα το ρόστερ της ομάδας άλλαξε κατά μεγάλο ποσοστό, μαζί και ο προπονητής.

Το πλάνο που έχει η ΑΕΚ είναι να εμφανιστεί ανταγωνιστική μέχρι το τέλος και το γεγονός ότι δεν παίζει στην Ευρώπη είναι για εκείνη ένα έξτρα πλεονέκτημα, λόγω λιγότερων παιχνιδιών από τους υπόλοιπους τρεις. Κάτι που σημαίνει περισσότερη φρεσκάδα. Από τις μεταγραφές που πραγματοποίησε η ΑΕΚ, μπορούμε να πούμε ότι τρεις από αυτές είναι αρκετά δυνατές και μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα. Αυτοί είναι οι Τζόλεον Λέσκοττ, Ούγκο Αλμέιδα και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο Λέσκοττ αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού και σίγουρα το γεγονός ότι στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Premier League με επιτυχία, αποτελεί από μόνο του δυνατό στοιχείο. Από εκεί και πέρα ο Ούγκο Αλμέιδα είναι ένας από τους θεωρητικά καλύτερους επιθετικούς (μαζί με Καρντόζο και Μπεργκ) του πρωταθλήματος.

Έχει ποιότητα και μπορεί να σκοράρει ανά πάσα στιγμή. Μάλιστα φέτος στο πρωτάθλημα το έχει κάνει ήδη δύο φορές. Από εκεί και πέρα ο Χριστοδουλόπουλος έρχεται από την Ιταλία και οι απαιτήσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ είναι πολλές. Σίγουρα στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να προσφέρει στην ομάδα και να πετύχει ορισμένα γκολ ή να μοιράσει κάποιες ασίστ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και επικίνδυνοι παίχτες, όπως οι Τσιγκρίνσκι, Μπακασέτας, Βάργκας, Σιμόες, Γιόχανσον και Αραβίδης που κάνουν την ΑΕΚ ακόμα δυνατότερη. Στα δύο παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έχει καταφέρει να κερδίσει με 4-1 την Ξάνθη στην πρεμιέρα και έπειτα με 0-2 την Βέροια.

Από τους δύο αγώνες που έχουμε δει από την «ένωση» μπορούμε να πούμε ότι σίγουρα βάση των εμφανίσεών της, μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο, καθώς διαθέτει βάθος στον πάγκο της αλλά και εξαιρετικές επιλογές. Το μόνο κακό στοιχείο, το οποίο και απαιτεί άμεση βελτίωση από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είναι η εκμετάλλευση των ευκαιριών που δημιουργούνται. Για παράδειγμα οι παίχτες της ομάδας οφείλουν να είναι πιο αποτελεσματικοί και να μην χάνουν τα εύκολα γκολ. Αν το διορθώσουν αυτό, τότε δεν θα βρεθούν σε ορισμένα ματς και προ εκπλήξεως.

Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι οι τέσσερις μεγάλοι αντίπαλοι έχουν ξεφύγει ποιοτικά απ’ όλες τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος. Αυτό φαίνεται κιόλας από τις πρώτες δύο αγωνιστικές, όπου οι συγκεκριμένες ομάδες (εύκολα ή δύσκολα) έχουν κερδίσει τους αντιπάλους τους. Σίγουρα αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι και δεν υπάρξουν εσωτερικά προβλήματα στους συλλόγους, τότε η κούρσα του πρωταθλήματος αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.


Διαβάστε αναλυτικά στις στήλες του Άρχοντα, το Στοίχημα Live, τα έτοιμα προγνωστικά Soccer Picks, τις μπόμπες, τα Χινάρια !!

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ με την πρόταση ημέρας του Άρχοντα για τους λάτρεις του Ελληνικου κουπονιού

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ίσως η πιο διάσημη στήλη στο δίκτυο με τα μοναδικά Soccer Picks του Άρχοντα

Στοίχημα live ζωντανά Live Bet Arxondas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου