Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Το ταξίδι των ελληνικών ομάδων στο Europa League

europa league 2017gr

Το ταξίδι των ελληνικών ομάδων στο Europa League για τη σεζόν 2016/17 έφτασε και όλοι μας ευχόμαστε να μπορέσουν και οι τρεις σύλλογοι (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν και να προχωρήσουν στο συγκεκριμένο θεσμό, καθώς η Ελλάδα χρειάζεται βαθμούς για να ανέβει στη βαθμολογία της UEFA..

Φέτος η χώρα μας θα έχει και πάλι εκπροσώπους στην Ευρώπη. Μπορεί το πλήγμα να είναι μεγάλο καθώς καμία ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση, ωστόσο στο Europa League θα συμμετέχουν τρεις ελληνικοί σύλλογοι. Ο λόγος γίνεται για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα οι συγκεκριμένες τρεις ομάδες, την Πέμπτη (15/9) τόσο οι «ερυθρόλευκοι» όσο οι «πράσινοι» και ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο Europa League για τη σεζόν 2016/17...


Φυσικά στόχος και των τριών ελληνικών ομάδων είναι να περάσουν από τους ομίλους του θεσμού κι έπειτα να μπορέσουν να κάνουν μια αξιοπρεπή πορεία στη διοργάνωση. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι και οι τρεις ομάδες, επιδιώκουν μια καλή πορεία, η οποία εκτός από χρηματικό όφελος θα φτιάξει κάπως την ευρωπαϊκή τους ιστορία. Πριν ξεκινήσουμε λίγο την ανάλυση των παιχνιδιών που δίνουν οι τρεις ελληνικές ομάδες, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι κληρώσεις τους δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ούτε εύκολες ούτε δύσκολες αλλά πονηρές.

Stoiximan με 0% γκανιότα και μεγάλες προσφορές για τα νέα μέλη!

Πρώτη ομάδα που συμμετέχει στο Europa League είναι ο πρωταθλητής Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» ως πρωταθλητές διεκδίκησαν ανεπιτυχώς στο ξεκίνημα της σεζόν την είσοδό τους στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση, καθώς γνώρισαν αποκλεισμό-σοκ από την Χάποελ Μπερ Σεβά. Από εκεί και πέρα αν και δυσκολεύτηκαν πέρασαν το εμπόδιο της Αρούκα στα play off του Europa League και πλέον καλούνται να δώσουν έξι αγώνες με μοναδικό στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι ομάδες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός είναι ο ΑΠΟΕΛ, οι Γιούνγκ Μπόις και η Αστάνα. Την ερχόμενη Πέμπτη οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την Γιούνγκ Μπόις στην Ελβετία.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι θέλει ιδιαίτερη προσοχή από την ομάδα του Πάουλο Μπέντο.Οι Γιούνγκ Μπόις δεν αποτελεί την ομάδα-φόβητρο, ωστόσο διαθέτει ένα καλοστημένο σύνολο ποδοσφαιριστών, οι οποίοι είναι ικανοί να δημιουργήσουν προβλήματα στον «προβληματικό» Ολυμπιακό. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική ομάδα οφείλει να παρουσιαστεί διαβασμένη και έχοντας καλό πρόσωπο για να μπορέσει να διεκδικήσει ακόμα και την νίκη. Το προφίλ της Ελβετικής ομάδας δεν είναι δύσκολο να το… διαβάσει κανείς.

Οι Γιούνγκ Μπόις αρχικά είναι μια ομάδα που συνδυάζουν την εμπειρία με το ταλέντο των νεαρών παιχτών. Από εκεί και πέρα δυνατό της σημείο στο παιχνίδι της είναι η επίθεση της, ενώ το θετικό είναι ότι διαθέτει πολλά αμυντικά κενά. Αυτό δίνει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να την χτυπήσει στις αντεπιθέσεις για να μπορέσει να «παραβιάσει» την εστία της.

Τέλος, η ομάδα του Μπέντο οφείλει να προσέξει ιδιαίτερα τους Μίραλεμ Σουλεϊμανί και Γκιγιόμ Οαρό, οι οποίοι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι των Ελβετών. Σε κάθε περίπτωση ο καλός Ολυμπιακός έχει πιθανότητες να πάρει ακόμα και το διπλό, ενώ ο κακός Ολυμπιακός μπορεί να δεχθεί ακόμα και την ήττα. Με λίγα λόγια, όλα είναι στο δικό του χέρι.

Sportingbet Παίξε Νόμιμα και με ανταμοιβές για όλους!

Επόμενη ελληνική ομάδα που θα δώσει τη δική της μάχη στην πρεμιέρα του Europa League είναι και ο ΠΑΟΚ. Ο σύλλογος από τη Θεσσαλονίκη τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος πέρυσι και έτσι είχε το δικαίωμα να διεκδικήσει και αυτός την είσοδό του στους ομίλους του Champions League. Ωστόσο η αυτοκτονία σε τόσο υψηλό επίπεδο δεν συνίσταται, με αποτέλεσμα ο Άγιαξ να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στην κυριολεξία έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να αποκλειστεί παρά τις φοβερές του εμφανίσεις σε Ολλανδία και Ελλάδα.

Τελικά, ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποβιβάστηκε στα play off του Europa League, όπου αντιμετώπισε και πέρασε την Ντιναμό Τυφλίδας με χαρακτηριστική άνεση. Στην κλήρωση που έγινε για τους ομίλους της διοργάνωσης ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα, την Σλόβαν Λίμπερετς και την Καραμπάγκ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο όμιλος μπορεί να φαίνεται εύκολος και με ένα ξεκάθαρο φαβορί, αυτό της Φιορεντίνα, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξει και στα έξι παιχνίδια που θα δώσει αν θέλει να προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League. Το βασικό του μέλημα όμως πρέπει να είναι η αξιοποίηση των καλών του εμφανίσεων και αυτό θα γίνει μόνο με θετικά αποτελέσματα.

Δηλαδή το πάθημα με τον Άγιαξ οφείλει να γίνει μάθημα στην ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς. Η πρώτη αγωνιστική για τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League είναι κόντρα στην Φιορεντίνα στην «Τούμπα». Μια ομάδα, η οποία ξυπνάει αναμνήσεις στον ΠΑΟΚ και μια ομάδα, την οποία δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ, παρά μονάχα να της αποσπάσει ένα ισόπαλο αποτέλεσμα.

Ξεκάθαρα η συγκεκριμένη ομάδα είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση του συγκεκριμένου ομίλου. Μπορεί η «βιόλα» να βρίσκονται στην 13η θέση του πρωταθλήματος με μόλις μια νίκη και μια ήττα, ωστόσο στο ρόστερ τους διαθέτουν εξαιρετικούς παίχτες, οι οποίοι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να καθορίσουν ή ακόμα και να αλλάξουν υπέρ της ομάδας τους την ροή του αγώνα. Σίγουρα τα ονόματα των Φεντερίκο Μπερναντέσκι, Γιόζιπ Ίλισιτς, Νίκολα Κάλινιτς, Μπόρχα Βαλέρο, Κριστιάν Τέγιο και Τζουζέπε Ρόσι μαρτυρούν πόσο επικίνδυνη είναι η ιταλική ομάδα.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αποσπάσει κάτι θετικό από το συγκεκριμένο ματς. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» διαθέτει εξαιρετικό υλικό φέτος και με παίχτες κλειδιά όπως ο Ροντρίγκεζ, ο Περέιρα και ο Κάμπος μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ματς. Όπως είπαμε και παραπάνω όλη η ιστορία για τον ΠΑΟΚ είναι να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του δοθούν και να τις κάνει γκολ.

Interwetten με επιβράβευση και Paysafe για όλους!

Τελευταία ομάδα, η οποία συμμετέχει στους ομίλους του Europa League είναι ο Παναθηναϊκός. Το τριφύλλι ως τρίτο στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας του πρωταθλήματος θα έδινε δύο παιχνίδια για να μπει στα play off του Europa League κι αλλά δύο για να μπει στους ομίλους της διοργάνωσης.
Οι «πράσινοι» ήταν συνεπείς φέτος με το ραντεβού τους και με πρόκριση απέναντι σε ΑΙΚ Στοκχόλμης και Μπρόντμπι βρίσκονται στους ομίλους του θεσμού.

Η κληρωτίδα για την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι έβγαλε τον Άγιαξ, την Σταντάρ Λιέγης και την Θέλτα Βίγο. Τρεις ομάδες, οι οποίες δεν χαρακτηρίζονται ούτε εύκολες αλλά ούτε δύσκολες, σ’ έναν όμιλο που όλες οι ομάδες μπορούν να παλέψουν για την πρώτη και δεύτερη θέση που θα δώσουν το εισιτήριο για τους «32» της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι για τη φετινή σεζόν θα κλιθεί να αντιμετωπίσει τον Άγιαξ στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Σίγουρα το τριφύλλι έχει σαν στόχο την πρόκριση και μάλιστα το γεγονός ότι τα επόμενα δύο ματς είναι εκτός έδρας, του δίνουν ακόμα περισσότερο το κίνητρο να πάρει τη νίκη στο ματς κόντρα στον «Αίαντα». Το ενισχυμένο φέτος τριφύλλι θα προσπαθήσει να «ανθίσει» και να γίνει και πάλι Panathinaikos. Το έργο του δεν είναι εύκολο, όμως δεν είναι και ακατόρθωτο.

Αυτό διότι ο Άγιαξ μπορεί ιστορικά να είναι ένας τεράστιος σύλλογος, ωστόσο φέτος και γενικά τα τελευταία χρόνια έχει πάψει να… τρομάζει τους αντιπάλους. Η πορεία του είναι πτωτική και πέρυσι έφτασε στο αποκορύφωμα της, καθώς ο σύλλογος έχασε πολύ απρόσμενα το ολλανδικό πρωτάθλημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν σημαντικοί παίχτες από την ομάδα όπως οι Μίλικ, Σίλενσεν, Φίσερ και Φαν Ντεν Χορν.

Για τον Αντρέα Στραματσόνι ο Άγιαξ μπορούμε να πούμε ότι είναι «ανοιχτό βιβλίο» και σίγουρα ο Ιταλός προπονητής δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να διαβάσει το παιχνίδι της συγκεκριμένης ομάδας. Ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια ακολουθεί μια τακτική να δουλεύει με νέα παιδιά, τα οποία είναι ταλέντα, ενώ έμφαση δίνει περισσότερο στο επιθετικό ποδόσφαιρο κι εκεί θέλει περισσότερη προσοχή. Αμυντικά ο Άγιαξ δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς όπως κάθε ολλανδική ομάδα έτσι κι εκείνος διαθέτει αρκετά προβλήματα που οι γρήγοροι και ποιοτικοί Γουακάσο, Μπεργκ, Ιμπάρμπο μπορούν να χτυπήσουν.

Ο σοβαρός και διαβασμένος Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει την πολύ σημαντική απέναντι στον Άγιαξ, του οποίου το παιχνίδι εξαρτάται πάρα πολύ από τον Κλάασεν, στον οποίο πρέπει να δώσει έμφαση το τριφύλλι. Από εκεί και πέρα αν οι «πράσινοι» εμφανίσουν αυτοκτονικές τάσεις όπως ο ΠΑΟΚ, τότε θα βρεθούν προ εκπλήξεως.

Το ταξίδι των τριών ελληνικών ομάδων αρχίζει την Πέμπτη (15/9) απέναντι σε πονηρούς και καλούς αντιπάλους. Οι τρεις ελληνικές ομάδες όμως διαθέτουν ποιότητα και εμπειρία, με αποτέλεσμα να έχουν τη δυνατότητα να μην φοβηθούν τίποτα, να μπουν μέσα και να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα γι’ αυτές. Καλή επιτυχία, λοιπόν, σε όλους!

"Δημήτρης Δημόπουλος" από την ομάδα του ArxondasBet.com

Διαβάστε αναλυτικά στις στήλες του Άρχοντα, το Στοίχημα Live, τα έτοιμα προγνωστικά Soccer Picks, τις μπόμπες, τα Χινάρια !!
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ με την πρόταση ημέρας του Άρχοντα για τους λάτρεις του Ελληνικου κουπονιού
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ίσως η πιο διάσημη στήλη στο δίκτυο με τα μοναδικά Soccer Picks του Άρχοντα
Στοίχημα live ζωντανά Live Bet Arxondas

TOP 10 ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου