Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Osfp - Pao basket live stoixima

Η αγωνιστική κατάσταση των «αιωνίων αντιπάλων» πριν το ντέρμπι!

basket pao olympiakos

Η ομάδα του Άρχοντα αναλύει το πρώτο ντέρμπι μπάσκετ "αιωνίων" 2016-17.

Την Δευτέρα (17/10) ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Ένα παιχνίδι που στην ουσία θα είναι μια πρώτη γεύση για το τι επρόκειτο να δούμε από τους δύο αιωνίους στα μεταξύ τους παιχνίδια σε Basket League, Euroleague αλλά και -πιθανόν- κύπελλο Ελλάδος.

Φαίνεται τα τελευταία χρόνια ότι το έχει η μοίρα γι’ αυτές τις δύο ομάδες να συναντιούνται νωρίς μέσα στη σεζόν. Πέρυσι και πρόπερσι, οι «αιώνιοι αντίπαλοι» συναντήθηκαν αρκετά νωρίς στη σεζόν για το κύπελλο Ελλάδος. Φέτος κάτι τέτοιο δεν έγινε αλλά η μοίρα τους φέρνει αντιμέτωπους από Οκτώβρη μήνα για την Basket League...


Σίγουρα το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα καθορίσει το τι θα συμβεί στη σεζόν, διότι είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα, ωστόσο και οι δύο ομάδες θα ήθελαν να πάρουν τη νίκη καθαρά για ψυχολογικούς λόγους αλλά και για λόγους πρεστίζ. Πριν αρχίσουμε την ανάλυση καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε ότι στοιχηματικές προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι η φετινή χρονιά είναι ένας… μαραθώνιος και κανείς δεν ξέρει ποια ομάδα απ’ τις δύο θα αντέξει μέχρι το τέλος.

Ο Ολυμπιακός φέτος όπως έχουμε πει ξεκινάει την χρονιά με τρεις στόχους. Αρχικά να καταφέρει να φτάσει μέχρι το Final 4 στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, επιθυμεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Για να γίνει αυτό, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να είναι συνεπείς καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Η φετινή χρονιά για τον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερα απαιτητική και οφείλουν όλοι οι παίχτες να έχουν τις μπαταρίες τους φορτισμένες στο εκατό τοις εκατό, διότι μόνο τότε θα αποδώσουν τα αναμενόμενα.

Stoiximan μεγάλες προσφορές για όλα τα νέα μέλη!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός έχει δώσει μέχρι στιγμής τρία επίσημα παιχνίδια. Ένα για το κύπελλο Ελλάδος, ένα για το πρωτάθλημα (Basket League) και ένα για την Euroleague. Αρχικά για το κύπελλο Ελλάδος, οι «ερυθρόλευκοι» δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου, κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου και όντας φανερά ανώτεροι, κατάφεραν να πάρουν την νίκη και παράλληλα την πρόκριση με το επιβλητικό 99-48.

Από εκεί και πέρα και στο πρωτάθλημα τα πράγματα ήταν το ίδιο εύκολα, με τους Πειραιώτες να κερδίζουν εκτός έδρας τον Κόροιβο Αμαλιάδας με 88-66. Η πρώτη όμως ήττα ήρθε στην πρεμιέρα της Euroleague, όταν και οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με το… αριστερό. Μάλιστα επειδή απέναντι τους είχαν την Ρεάλ Μαδρίτης φάνηκαν τα θετικά και τα αρνητικά που έχει ο Ολυμπιακός. Βέβαια για να κερδίσει το ντέρμπι της Δευτέρας, οφείλει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος να διορθώσει ορισμένα από τα κακώς κείμενα της ομάδας.

Καταρχάς ένα από τα θετικά στοιχεία του συγκεκριμένου παιχνιδιού ακούει στο όνομα του Ματ Λοτζέσκι. Ο Αμερικανός small forward του Ολυμπιακού ήταν ίσως από τους καλύτερους παίχτες της ομάδας. Θεωρώ ότι τόσο με τα τρίποντά του αλλά όσο και με τις επιλογές του γενικότερα είναι ο παίχτης-κλειδί της συγκεκριμένης ομάδας. Ουσιαστικά στην Μαδρίτη κρατούσε μόνος του, τον Ολυμπιακό μέσα στο παιχνίδι. Επιπλέον θετικός ήταν και ο Κέβιν Μπιρτς.

Ο Καναδός σέντερ έδειξε ότι μπορεί να «σκεπάσει» την ρακέτα τόσο με τον όγκο του όσο και με την ταχύτητά του. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, περιμένουν να βρει περισσότερο τα πατήματά του και να δείξει την κλάση του. Επίσης σημαντικό θετικό στοιχείο ήταν και το γεγονός ότι η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, φρόντισε να μείνει ζωντανή για περίπου 35 λεπτά, καθώς ήταν κοντά στο σκορ. Όμως πλήρωσε τα λάθη της και την έλλειψη ενέργειας στο τέλος, με αποτέλεσμα η διαφορά των 18 πόντων να είναι εικονική.

Από εκεί και πέρα όμως ο Ολυμπιακός πλήρωσε κυρίως την πολύ κακή περιφερειακή άμυνα αλλά και το γεγονός ότι δεν σκόραρε στην επίθεση. Πολύ κακή αντιμετώπιση πάνω στον Σέρχιο Γιούλ, ο οποίος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος παίχτης, ενώ παράλληλα στα τελευταία 3’ του αγώνα η αρμάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν κατάφερε να πετύχει ούτε έναν πόντο.

Η πολύ κακή επίθεση μαρτυράτε και από το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν μόλις 65 πόντους. Οι συγκεκριμένοι πόντοι είναι ελάχιστοι για να κερδίσεις μια ομάδα σαν την Ρεάλ Μαδρίτης και πόσο μάλλον στην έδρα της. Επιπλέον ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» το μεγάλο ρίσκο που παίρνει στη θέση των center αλλά και του power forward.

Αρχικά ο Νίκολα Μιλουτίνοφ φαίνεται να είναι και φέτος εκτός κλίματος. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα ούτε επιθετικά, ούτε αμυντικά με αποτέλεσμα να χάνει πολλές μονομαχίες από τους αντιπάλους του. Όσον αφορά τον Πάτρικ Γιανγκ, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Αμερικανός center, προέρχεται από δεκάμηνη απουσία και φαίνεται ότι όσο και να θέλει, τουλάχιστον ακόμα δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα σε τόσο υψηλό επίπεδο. Σίγουρα θέλει χρόνο και υπομονή για να βρει τα πατήματά του.

Τέλος, και στη θέση «4» η μη απόκτηση αντικαταστάτη του Γιώργου Πρίντεζη και η επιλογή να πάει η ομάδα με τους Δημήτρη Αγραβάνη και Γιάννη Παπαπέτρου ως αλλαγές, φαίνεται να είναι ρίσκο. Μάλιστα ο Σφαιρόπουλος στην Μαδρίτη δεν εμπιστεύτηκε τον Παπαπέτρου, πηγαίνοντας κόντρα στην αρχική σκέψη του σχεδιασμού του καλοκαιριού.

Interwetten με επιβράβευση για όλους και Paysafe!

Ωστόσο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι εντελώς διαφορετικό. Μιλάμε για ένα ματς, το οποίο ο Ολυμπιακός θεωρητικά έχει το πλεονέκτημα. Σίγουρα η περιφέρειά του είναι πιο… γεμάτη από εκείνη του Παναθηναϊκού και σίγουρα ο Ολυμπιακός διαθέτει κάτι που δεν έχει ο Παναθηναϊκός, κορμό δηλαδή. Επίσης μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι οι μεγάλες ομάδες μετά από μια ήττα που έκαναν απρόσμενα, επιθυμούν να επανέλθουν δυναμικά με μια μεγάλη νίκη. Έτσι, το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι η ιδανικότερη ευκαιρία για να επανέλθει πιο δυνατός ο Ολυμπιακός.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός φέτος έχει κι αυτός τους ίδιους στόχους με τον Ολυμπιακό. Πρώτος στόχος του τριφυλλιού είναι να συμμετέχει στο Final 4 της Πόλης, δεύτερος να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδος και τρίτος να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδος. Είναι δεδομένο από τώρα, ότι για να καταφέρει να πετύχει τους παραπάνω στόχους, οφείλει αρχικά να έχει διάρκεια. Η φετινή σεζόν είναι πολύ απαιτητική για την ομάδα του τριφυλλιού και αυτό σημαίνει πως όλοι οι παίχτες του θα πρέπει να είναι σε κάθε παιχνίδι εκατό τοις εκατό έτοιμοι. Σε αντίθετη περίπτωση, η ήττα δεν είναι σενάριο φαντασίας.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι «πράσινοι» μετρούν τρία παιχνίδια για τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Αρχικά για το κύπελλο Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ, έπειτα για την Basket League με τον Προμηθέα Πατρών και τέλος για την Euroleague με την Ζαλγκίρις Κάουνας. Κόντρα στον ΠΑΟΚ η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη κέρδισε με σκορ 88-69. Παράλληλα κόντρα στον Προμηθέα Πατρών έκανε το 2/2 με σκορ 81-71, ενώ και για την Euroleague πήρε το ροζ φύλλο επικρατώντας της Ζαλγκίρις με 84-76.

Στο παιχνίδι με τον «Δικέφαλο του Βορρά» αλλά και με τον Προμηθέα Πατρών, μπορούμε να πούμε πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην εντυπωσίασε, ωστόσο φάνηκε πως ήταν καλύτερος και τελικά πήρε τις νίκες που χρειαζόταν. Στο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις Κάουνας, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά και παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» κέρδισαν, έδειξαν εκτός από θετικά στοιχεία και αδυναμίες, τις οποίες ενόψει ντέρμπι πρέπει και να διορθώσουν.

Αρχικά ξεκινώντας πάντα από τα θετικά, μπορούμε να πούμε με ευκολία ότι ο παίχτης-κλειδί του Παναθηναϊκού φέτος, φαίνεται πως θα είναι ο Νίκος Παππάς. Ο Έλληνας shooting guard είναι ένας μπασκετμπολίστας, ο οποίος δείχνει εμπράκτως ικανός να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ομάδα.

Διαθέτει τσαμπουκά, εγωισμό, ενώ παράλληλα και ποιότητα, καθώς με τις ενέργειες του μπορεί να αλλάξει την ροή ενός αγώνα. Κάτι που έκανε και με την Ζαλγκίρις Κάουνας, την οποία και «εκτέλεσε» με 19 πόντους αλλά και μια πολύ σημαντική ασίστ στον Τζέιμς Γκιστ.

Από εκεί και πέρα αρκετά καλός ήταν και ο Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος έκανε αυτό για το οποίο αποκτήθηκε. Δηλαδή έδωσε και στις δύο πλευρές του γηπέδου ενέργεια στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα πήρε και σημαντικά ριμπάουντ. Θετικός επίσης -κυρίως στην άμυνα- ήταν και ο Νίκολς, ενώ ο Μπορούσης βοήθησε όπου χρειάστηκε.

Sportingbet με πρόγραμμα ανταμοιβής για τα νέα μέλη!

Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν και ορισμένα αρνητικά στοιχεία για τον Παναθηναϊκό. Καταρχάς φάνηκε από χιλιόμετρα μακριά η απουσία του Τζέιμς. Το τριφύλλι αιφνιδιάστηκε με τον τραυματισμό του Αμερικανού point guard και δεν μπορούσε να βρει λύσεις στη θέση του. Μάλιστα αυτό το γεγονός, κούμπωσε και με την αγωνιστική ανυπαρξία του Νικ Καλάθη, ο οποίος προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα του με τα σουτ που επιχειρεί αλλά τις κάνει κακό, καθώς αστοχεί.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ότι στα τρία επίσημα ματς με ΠΑΟΚ, Προμηθέα Πατρών και Ζαλγκίρις Κάουνας, μετράει 2/22 σουτ. Απίστευτο κι όμως αληθινό.
Τέλος, είναι φανερό ότι στον Παναθηναϊκό ψάχνονται ακόμα οι ρόλοι ορισμένων παιχτών μέσα στο γήπεδο. Μιλάμε για μια νέα ομάδα μέσα στην οποία οι παίχτες τώρα μαθαίνονται μεταξύ τους. Σίγουρα θέλει υπομονή και δουλειά για να βρεθούν όλοι μεταξύ τους και να αποδώσει καλά ο Παναθηναϊκός.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς και σίγουρα όλοι στην ομάδα, επιθυμούν να πάρουν την νίκη. Η συγκεκριμένη νίκη αν έρθει θα αποδείξει στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, ότι η ομάδα φέτος έχει μπει αρκετά δυνατά με 4/4 και άμα συνεχίσει έτσι, σίγουρα θα υπόσχεται πολλά μελλοντικά. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός λόγω του ότι δεν διαθέτει κορμό όπως ο Ολυμπιακός και συν του ότι παίζει εκτός έδρας, έχει ένα μειονέκτημα, όμως μπορεί να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα.

Με λίγα λόγια είναι πολύ νωρίς για να μπορέσουμε, στο στοίχημα Άρχοντας, να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το ποιός έχει το προβάδισμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο αντίπαλοι θέλουν την νίκη.

Μάλιστα τίποτα δεν θα κριθεί κερδίζοντας ή χάνοντας αντίστοιχα το ματς, καθώς βρισκόμαστε πολύ νωρίς ακόμα στη σεζόν. Από εκεί και πέρα το μόνο που θα κερδίσει ο νικητής θα είναι χρόνο και φυσικά ψυχολογία. Ο ηττημένος πάλι οφείλει να κάνει σωστή διαχείριση με μοναδικό στόχο να βγει πιο δυνατός από αυτό το… στραβοπάτημα!

"Δημήτρης Δημόπουλος" από την ομάδα του ArxondasBet.com

Διαβάστε αναλυτικά στις στήλες του Άρχοντα, το Στοίχημα Live, τα έτοιμα προγνωστικά Soccer Picks, τις μπόμπες, τα Χινάρια !!
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ με την πρόταση ημέρας του Άρχοντα για τους λάτρεις του Ελληνικου κουπονιού
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ίσως η πιο διάσημη στήλη στο δίκτυο με τα μοναδικά Soccer Picks του Άρχοντα
Στοίχημα live ζωντανά Live Bet Arxondas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου