Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

to-kypello-ellados-ksekinaei-kai-yposxetai-polla

Το κύπελλο Ελλάδος ξεκινάει και υπόσχεται πολλά!

kypello elladas

Η ομάδα του Άρχοντα αναλύει το "κύπελλο Ελλάδος" 2016-17.

Φωτογραφία: Ο Παναθηναϊκός κατάκτησε το Κύπελλο Ελλάδος στις 9 Ιουλίου 1969 μετά από το στρίψιμο της δεκάρας, αφού σε 120 λεπτά αγώνα τελείωσαν με το ισόπαλο 1-1

Sportingbet και με πρόγραμμα ανταμοιβής κλικ εδώ! ΝΕΟ!

Για μια ακόμα χρονιά το κύπελλο Ελλάδος ξεκινάει, με όλες τις ομάδες που συμμετέχουν να το βλέπουν ως μια ευκαιρία για μια ξεχωριστή διάκριση. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση όλα μπορούν να συμβούν και ακόμα και μικρές θεωρητικά ομάδες να κάνουν πορείες που δεν περιμένει κάποιος.
Στην Ελλάδα εκτός από το πρωτάθλημα υπάρχει ακόμα μια διοργάνωση, η οποία είναι το κύπελλο Ελλάδος.
Μια διοργάνωση που καμία ομάδα δεν απαξιεί, καθώς αν την κατακτήσει θα κερδίσει ορισμένα προνόμια στην Ευρώπη που ίσως να μην μπορεί να τα διεκδικήσει μέσω του πρωταθλήματός της. Έτσι, λοιπόν, από την Τρίτη 25 Νοεμβρίου ξεκινάει και φέτος η συγκεκριμένη διοργάνωση, η οποία μάλιστα υπόσχεται πολλά. Αυτό το αναφέρουμε, διότι τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η διοργάνωση θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Να αναφέρουμε ότι και φέτος στο σύστημα διεξαγωγής δεν άλλαξε κάτι και οι ομάδες είναι σε ομίλους, από τους οποίους περνούν οι δύο εκ των τεσσάρων συνολικά.

Πέρυσι το κύπελλο Ελλάδος το κατέκτησε η ΑΕΚ, η οποία κέρδισε στον τελικό τον Ολυμπιακό με 2-1. Φέτος το επίπεδο έχει ανέβει περισσότερο και σίγουρα η διοργάνωση δεν θα είναι η ίδια όπως την περασμένη σεζόν. Βέβαια σ’ αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ομάδες που αγωνίζονται στην Superleague έχουν ένα μεγαλύτερο πλεονέκτημα από τις υπόλοιπες για δύο λόγους. Αρχικά ο πρώτος είναι διότι συμμετέχουν στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ελλάδας και δεύτερον γιατί τα πρωταθλήματα στις υπόλοιπες κατηγορίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα λόγω διάφορων προβλημάτων. Έτσι, οι συγκεκριμένες ομάδες δεν θα είναι το ίδιο έτοιμες και μπορεί να «παραδοθούν» πιο εύκολα σε ανώτερους αντιπάλους τους. Μένει να αποδειχθεί και στο γήπεδο αυτό. Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και στο στοίχημα από τους παίχτες...

Interwetten με επιβράβευση και Paysafe

Επίσης να αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος θεσμός κυρίως για τις ομάδες της Superleague είναι μια ευκαιρία και για να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στο πρωτάθλημα δεν παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Αρχικά στη σεζόν και για λόγους rotation, οι ομάδες πολλές φορές χρησιμοποιούν στην ενδεκάδα τους, αναπληρωματικούς αλλά και νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αυτό σημαίνει ότι εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να ξεχωρίσουμε ορισμένα ταλέντα, τα οποία δεν τα γνωρίζουμε ακόμα. Δεν είναι λίγες οι φορές που κυρίως οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ έχουν βάλει νέα παιδιά στην ενδεκάδα κι εκείνα με τη σειρά τους έχουν αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά, εντυπωσιάζοντας τους πάντες.

Τα βασικά φαβορί στη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι αρχικά οι τέσσερις μεγάλοι (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ). Από τους τέσσερις μεγάλους στις 25/10 αγωνίζεται μόνο η ΑΕΚ. Η «ένωση» στον όμιλο της έχει να αντιμετωπίσει τις Κέρκυρα, Λαμία και Αναγέννηση Καρδίτσας. Σίγουρα η ΑΕΚ είναι το πρώτο φαβορί για να περάσει ως πρώτη από έναν αρκετά εύκολο όμιλο. Ακόμα και η Κέρκυρα, η οποία είναι ομάδα Superleague, θεωρητικά δεν μπορεί να στερήσει πολλούς βαθμούς από την ΑΕΚ. Να αναφέρουμε ότι οι «κιτρινόμαυροι» φέτος, κατεβαίνουν με αρκετές φιλοδοξίες στη συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς επιθυμούν να διατηρήσουν τον περσινό τίτλο τους. Θα είναι τεράστιο κατόρθωμα να κατακτήσει ο σύλλογος δύο συνεχόμενες χρονιές αυτό το θεσμό.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ παίζουν στις 26/10. Ο όμιλος αρχικά για τους «ερυθρόλευκους» θεωρείται και αυτός εύκολος. Συγκεκριμένα οι πρωταθλητές Ελλάδος θα αντιμετωπίσουν στον όμιλό τους, τις Σπάρτη, Χανιά και Πλατανιά. Όπως και στην περίπτωση της ΑΕΚ έτσι κι εδώ, τα πράγματα για τον Ολυμπιακό δεν είναι δύσκολα. Ουσιαστικά το μόνο ουσιαστικό εμπόδιο για τους Πειραιώτες είναι ο Πλατανιάς του Γιώργου Παράσχου. Μια μαζεμένη και δουλεμένη ομάδα που λογικά θα δυσκολέψει τον Ολυμπιακό στην Κρήτη. Από εκεί και πέρα φέτος, στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο επιθυμούν μετά από δύο χρόνια να επιστρέψουν στην κορυφή του θεσμού. Την σεζόν 2014-15, ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει την Skoda Ξάνθη με 3-1 στο ΟΑΚΑ και πανηγύρισε για τελευταία φορά το κύπελλο Ελλάδος.

Sportingbet Παίξε Νόμιμα και με επιβράβευση

Την ίδια μέρα με τον Ολυμπιακό αγωνίζεται και ο ΠΑΟΚ. Ουσιαστικά είναι η τρίτη ομάδα που λογίζεται από τα μεγάλα φαβορί. Στον όμιλό του, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα αντιμετωπίσει τις ΑΕΛ Λάρισα, Τρίκαλα και Πανελευσινιακός. Η μόνη δύσκολη και απαιτητική ομάδα, την οποία και θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ θα είναι η ΑΕΛ. Η Λάρισα διαθέτει έναν εξαιρετικό προπονητή (Άγγελος Αναστασιάδης), ο οποίος εμπνέει τους παίχτες του και έτσι εκείνοι δίνουν το 110% μέσα στο γήπεδο. Μάλιστα ο κόσμος της Λάρισας είναι εξαιρετικός και γενικότερα στη Θεσσαλία ο ΠΑΟΚ δεν θα περάσει εύκολο βράδυ. Ωστόσο διαθέτει και τον προπονητή και τις μονάδες, ώστε να μπορέσει με την εμφάνισή του να πάρει τα συγκεκριμένα παιχνίδια και στο τέλος να φτάσει στον τελικό για να διεκδικήσει το τρόπαιο. Και στους αγώνες κυπέλλου προγνωστικά Άρχοντας!

Τέλος, από τους μεγάλους, στις 27 Οκτωβρίου αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» στον όμιλό τους έχουν πέσει με τους Ηρακλή, ΟΦΗ και Απόλλων Σμύρνης. Βάση της ποδοσφαιρικής λογικής, ο Παναθηναϊκός δεν θα δυσκολευτεί στο συγκεκριμένο όμιλο και θα περάσει στην επόμενη φάση. Ωστόσο αν θέλουμε να τα λέμε κι όλα, το τριφύλλι συγκριτικά με τις υπόλοιπες τρεις μεγάλες ομάδες, οι οποίες μαζί με εκείνο είναι απ’ τα μεγάλα φαβορί, έχει τον πιο δύσκολο όμιλο. Βέβαια από αυτές τις ομάδες, ο αντίπαλος που θα δυσκολέψει τον Παναθηναϊκό είναι κυρίως ο Ηρακλής, ο οποίος παρά τα προβλήματα στέκεται μια χαρά στην Superleague και από εκεί και πέρα και ο ΟΦΗ, ο οποίος εντός έδρας δεν θεωρείται αμελητέα ποσότητα. Σε κάθε περίπτωση όμως, το τριφύλλι μπορεί να περάσει εύκολα στην επόμενη φάση, καθώς διαθέτει εμπειρία και ποιότητα στο ρόστερ του.

Οι τέσσερις μεγάλοι είναι από τα πρώτα φαβορί για να φτάσουν μέχρι το τέλος στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ωστόσο στη συγκεκριμένη διοργάνωση δεν φτάνουν μέχρι το τέλος μόνο οι μεγάλες ομάδες. Μάλιστα αυτό δεν είναι ο κανόνας αλλά αν γίνει θα αποτελέσει την εξαίρεση. Στο παρελθόν οι Ξάνθη, Ατρόμητος αλλά και Αστέρας Τρίπολης έχουν φτάσει στον τελικό κυπέλλου Ελλάδος, όμως δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου. Φέτος πιθανές ομάδες για πορεία στην διοργάνωση μπορούμε να πούμε ότι είναι ο Ατρόμητος, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πανιώνιος και ο Παναιτωλικός. Σίγουρα μπορεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς να «ξεπηδήσουν» κι άλλες, όπως για παράδειγμα η Ξάνθη και ο Πλατανιάς. Οι ομάδες είναι αρκετές και οι εκπλήξεις που μπορεί να γίνουν είναι κι αυτές πιθανές.

Αρχικά ο Ατρόμητος έχει πέσει σ’ έναν όμιλο, ο οποίος χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Συγκεκριμένα οι Παναιτωλικός, Πανθρακικός και Καλλιθέα θα παλέψουν για να περάσουν στην επόμενη φάση. Φαβορί πριν αρχίσουν τα παιχνίδια είναι οι Ατρόμητος και Παναιτωλικός, ωστόσο και το εμπόδιο του Πανθρακικού δεν είναι εύκολο. Μπορεί η συγκεκριμένη ομάδα να βρίσκεται στην δεύτερη εθνική κατηγορία, ωστόσο στην έδρα της είναι ικανή να στερήσει από τους αντιπάλους ορισμένους βαθμούς. Βέβαια τόσο ο Ατρόμητος όσο και ο Παναιτωλικός αν είναι σοβαροί και βγάλουν όσα μπορούν στον αγωνιστικό χώρο, τότε μπορούν να εξασφαλίσουν την πρόκριση και να παλέψουν μεταξύ τους για την πρώτη θέση.

Stoiximan με 0% γκανιότα και επιβράβευση

Από εκεί και πέρα ο Πανιώνιος είναι και αυτός μια πιθανή ομάδα που μπορεί να κάνει πράγματα στο συγκεκριμένο θεσμό. Μάλιστα το έχει αποδείξει και παλιότερα, πραγματοποιώντας σημαντικές πορείες. Φέτος έχει κληρωθεί στον όμιλό του με τους Λεβαδειακό, Πανσερραϊκό και Κισσαμικό. Σίγουρα το πρόγραμμα δεν χαρακτηρίζεται ούτε εύκολο, αλλά ούτε και δύσκολο για την ομάδα του Πανιωνίου. Συγκεκριμένα οι «κυανέρυθροι» αν προσέξουν μπορούν να περάσουν στην επόμενη φάση. Διαθέτουν και τις ομάδες αλλά και τον προπονητή για κάτι τέτοιο. Τέλος, εκτός από τον Λεβαδειακό που είναι ο βασικός αντίπαλός τους, υπάρχει και ο Πανσερραϊκός, ο οποίος στην έδρα του είναι ιδιαίτερα δυνατός και θέλει προσοχή.

Τέλος, υπάρχει και η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία μπορεί να κάνει μια πορεία στο θεσμό. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» διαθέτει έναν πολύ καλό προπονητή. Ο Γιάννης Πετράκης έχει κατορθώσει να δημιουργήσει μια καλή και στρωμένη ομάδα, η οποία σίγουρα είναι ικανή να φτάσει ψηλά στη διοργάνωση και με λίγη δόση τύχης. Στον όμιλό του, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει τους Ξάνθη, Καλλονή και Αγροτικό Αστέρα. Βάση των αντιπάλων που υπάρχουν οι Ηπειρώτες θα κοντραριστούν ουσιαστικά μόνο με την Ξάνθη. Θεωρητικά ούτε η Καλλονή αλλά ούτε και ο Αγροτικός Αστέρας, μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την Ξάνθη, η οποία μπορεί να διαθέτει κάποια προβλήματα αλλά ποτέ δεν πρέπει να είναι ξεγραμμένη σε τέτοιες διοργανώσεις.

Το κύπελλο Ελλάδος ξεκινάει την Τρίτη 25 Οκτωβρίου και στη συγκεκριμένη διοργάνωση, βάση προγνωστικών υπάρχουν ορισμένα φαβορί για την πρόκριση και την πορεία μέχρι το τέλος και ορισμένα αουτσάιντερ. Εμείς από την πλευρά μας, ευχόμαστε να παρακολουθήσουμε μια διοργάνωση, η οποία θα έχει θέαμα και πολλές εκπλήξεις.

Από την ομάδα του ArxondasBet.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου